Visszatáncolgat a német mutató

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Az elmúlt napok ellenállása alól kilépve tesztelheti vissza a korábbi lokális aljat a német index, ami már ellenállást jelent az útjában.

1 órás

Nem bírt az elmúlt napokban a DAX árfolyama a 12040 pontos rövidtávú akadállyal. A 23,6-os Fibonacci szint, ami egyúttal a dupla alj nyakvonalaként is szolgál makacsul visszatartotta az indexet. A csütörtök délelőtti órákban már az akadály fölé mozdult az árfolyam, próbálkozva a kitöréssel. Nyílik az órás grafikonon a felső Bollinger szalag is, ezzel célba vehető lehet a 12130-as letörési szint, ami szintén ellenállás. Ennek az érintése továbbra is elvárható, a további emelkedéshez azonban kulcsfontosságú lenne az akadály átlépése.

Támasz: 11900

Ellenállás: 12130

Napi

Stagnált a szerdai kereskedésben a német index, egy doji gyertya követte a megelőző kalapács gyertyát. Csütörtökön már több akarat látszik az emelkedésre, ez alapján az órás grafikonnal megegyezik a rövidtávú várakozások az aljépítést követően. 12130 lehet visszatesztelhető a napokban, a folytatás pedig ehhez képest a szinthez képest jöhet. Ha sikerül átlépni, azzal kapnánk egy testesebb korrekciót felfelé a csökkenő trendvonalhoz, illetve az 50 napos mozgóátlaghoz. Ezzel szemben, ha elakadunk 12130-nál, az az eladói nyomást jelzi, és így továbbra is előtérben maradnak a támaszok.

Támasz: 11800

Ellenállás: 12130; 12450 (MA 50)

Ezt olvasta már?

Mérsékelt emelkedés a BUX-nál »