Vegyes mozgás a vezető ázsiai piacokon

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, és a még nyitva tartó térségbeli börzéken sem alakult ki egyértelmű trend.

A befektetők kedélyét rontja, hogy Donald Trump amerikai elnök a Kínával szembeni kereskedelmi háború mellett újabb frontot nyitott. Megfenyegette ugyanis Mexikót, hogy havonta növekvő vámokkal sújthatja a szomszédos országból érkező termékeket június 10-től, ha nem hoz gyors intézkedéseket az Amerikába tartó illegális bevándorlás megfékezésére.

Mexikó az Egyesült Államok egyik legfontosabb kereskedelmi partnere és jelentős olajszállítója. Hétfőn a térség irányadó, tokiói értéktőzsdéjén a Nikkei225 index 0,92 százalék csökkenéssel, 20 411 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,88 százalékkal gyengült pénteki záróértékéhez képest.

A már szintén bezárt tőzsdék közül az ausztrál 1,19 százalék mínuszban, a tajpeji viszont 0,02 százalék pluszban fejezte be a napot. Reggel 8 órakor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, ekkor Sanghaj 0,46 százalék, a hongkongi börze pedig 0,36 százalék gyengülést, a szöuli ugyanakkor 1,36 százalék erősödést jelzett. Reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 76 cent (1,23 százalék) csökkenéssel, 61,23 dolláron állt. Az arany ára unciánként 4,25 dollárral (0,32 százalék), 1315,35 dollárra emelkedett.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Egyedül London gyengélkedett »