Fontos szint alá esett a MOL

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Letörheti erős támaszát és a 3000 forintos zónát az olajvállalat árfolyamát. Ennek a forgatókönyvnek a megvalósulása további jelentős esést is előrevetítene.

1 órás

Nem tudott erőt mutatni a MOL árfolyama a 3050-3150 forintos tartományban, az osztalékrés alja túl nagy falatnak bizonyult. A második lefordulást követően már a lokális alj sem tudta megállítani az esést, a keddi kereskedésben pedig már a 3020 forintos szinten áll a kurzus. Az órás grafikonon azonosítható egy csökkenő ék alakzat, ennek aljánál jár épp az árfolyam. Ha ez meg tudja tartani a keddi kereskedésben, akkor még van esély arra, hogy talpra áll a papír, de ha letörünk az ékből, akkor további esésre van kilátás, ami a 3000-es lélektani szint elesésével is fenyeget. Egyelőre tehát nem fest szépen a technikai kép, optimizmusra akkor lenne ok, ha az ék aljától érkezne felfelé fordulás és ki is sikerülne törni belőle.

Támasz: 3020 (ék); 3000

Ellenállás: 3080 (ék); 3170

Napi

Aggodalomra ad okot az olajvállalat árfolyamának napos grafikonja is. Míg az órás időtávon az ék még tarthatja a lelket a bull forgatókönyvben, napos felbontásban egyelőre letörés látszik egy fontos támaszból. Egy két hónapos fordított fülescsésze alakzat is azonosítható a grafikonon, amelynek a nyakvonalát jelenti az említett támasz. Ha megerősítést kap a letörés a héten, akkor jelentős tér nyílna ki az árfolyam alatt. A mozgóátlagoknál egy lefelé keresztezés is megérkezhet hamarosan, ami további negatív élt ad a technikai képnek.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Esés után erősödés, ez New York »