Kiemelt ellenállásnál a MOL

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Harmadszor megy neki az olajvállalat árfolyama a 2880 forintnál található erős ellenállásnak. A kitöréssel találhatja ismét magát 3000 forintnál a papír.

1 órás

A 2800 forintos ellenállásnál kopogtatott kedden a MOL árfolyama, rövid időn belül harmadszor érinti ezt az ellenállást, a kitörés azonban egyelőre még nem érkezett meg. Tegnap már némileg élénkülni tudott a forgalom a hétfői alakításhoz képest, a megnövekvő vételi erő elengedhetetlen lehet ahhoz, hogy sikerüljön átlépni ezt az akadályt. A napon belüli grafikon egyelőre biztató, nem sérült komolyabb támasz az elmúlt időben, a rövidtávú trendben is benne vagyunk. Az elkövetkező napokban eldőlhet, hogy megjön-e a kitörés fölfelé, az említett trend alá gyengülve távolodhatunk el érdemben az ellenállástól.

Támasz: 2780

Ellenállás: 2880

Napi

200 napos mozgóátlagára és a 2880 forintos ellenállásra zárta a kereskedést az olajvállalat árfolyama, ismételt a csökkenő trendvonal fölött. Továbbra is elmondható, hogy a csökkenő trend alóli kitörés az a 200 napos mozgóátlag lehagyásával lehetne igazán szignifikáns, ettől az akadálytól visszafordulva még könnyen visszatérhetünk a trend keretei közé. Ennek ellenére a jelenlegi pozícióban a kitörés lehetőségére érdemes még figyelni, 2880-at forgalommal átlépve lehetne majd megérkezni a 3000-es lélektani szinthez.

Támasz: 2725 (MA 50)

Ellenállás: 2880 (MA 200)

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Komoly mínuszok röpködtek az európai piacokon »