Megtorpant a MOL gyengülése

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Nem távolodott tovább csökkenő trendvonalától az olajvállalat árfolyama. Próbálkozhat még kitöréssel a papír, ha nem esik el az 50 napos mozgóátlag.

1 órás

Javítani tudott a pénteki kereskedésben a MOL árfolyama, alacsony forgalom mellett, mérsékelten emelkedve sikerült a 2800 forintos érték fölött maradni. A napon belüli technikai azonban továbbra sem meggyőző, a 2850-2880-as zóna komoly ellenállási szint, aminek áttörésével az elmúlt időszakban eddig hiába próbálkozott az árfolyam. Amíg innen nem sikerült megerősített kitöréssel kijönni, addig a bullish várakozások háttérbe szorulhatnak. Lefelé a rövidtávú trendvonal az első mankó, ennek elesése hozhat további esést a folytatásban.

Támasz: 2760 (trendvonal); 2725

Ellenállás: 2850-2880

Napi

A tavaly november óta formálódó csökkenő trendvonal ostroma volt jellemző az elmúlt egy hónapra az olajvállalat árfolyamánál, eddig azonban nem járt sikerrel a papír, továbbra is csökkenő trendben, illetve a 200 napos mozgóátlag alatt találjuk. Pénteken nem folytatta a gyengülést támaszai felé, rendkívül alacsony forgalom mellett, de tartani tudta magát. Ennek fényében tapadhat tovább a csökkenő trendre, tartós lefordulást a korábbi emelkedő háromszög alsó szárának, illetve az ugyanitt található 50 napos mozgóátlagnak a letörése jelentene. Amíg erre nem kerül sor, addig jöhet újabb kitörési kísérlet.

Támasz: 2720 (MA 50)

Ellenállás: 2850-2880 (trendvonal, MA 200)

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Megint jó hangulat uralkodott New Yorkban »