Mol befektetői nap Londonban

| forrás:
BÉT
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A MOL-csoport publikálta a mai napon Londonban megrendezésre kerülő "Befektetői nap"prezentációját.

A prezentáció bemutatja a két éve közzétett „MOL Group 2030” stratégiájában megfogalmazott célok megvalósításának jelenlegi státuszát, köztük a fő üzleti szegmensek középtávú célszámait, valamint a 2019-2023 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszer várható alakulását. A vállalat célja az, hogy megőrizze integrált, a külső környezet változásainak ellenálló üzleti modelljét, amely lehetővé tette jó eredmények elérését.

Mindemellett a MOL egy átalakulási folyamat részese, amely által egyrészt Közép-Kelet-Európa vezető vegyipari vállalatává növekszik, másrészt egy ténylegesen ügyfélközpontú szervezetté alakul. A változások révén a MOL a munkavállalók, a vevők és a befektetők első számú választásává kíván előre lépni.

A Prezentáció főbb üzenetei:

►A normalizált újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA cél 2019-2021-re vonatkozóan 10%-al 2,2-2,4 Mrd dollárra került megemelésre, köszönhetően a kutatás-termelés üzletág termelési potenciál növekedésének valamint a fogyasztói szolgáltatások szegmens kiemelkedő hozzájárulásának. A DS 2022 program stratégiai projektek megvalósulásával a normalizált EBITDA 2022-2023-ban tovább emelkedhet és elérheti a 2,4-2,6 Mrd dollárt.

►Az erőteljes cash flow termelés lehetővé teszi, hogy a következő öt évben folyamatosan növeljék az egy részvényre jutó alaposztalék mértékét, hasonlóan az előző évekhez.

►A Downstream tovább folytatja a hatékonyság javítást és 2023-ig eredmény növekedést érhet el, míg az első ütemben megvalósítandó stratégiai és transzformációs projektek 2022-23-ig számottevően járulhatnak hozzá az eredményhez.

►A Fogyasztói szolgáltatások szegmens várhatóan 500 millió dollár EBITDA-t meghaladó hozzájárulást ér el 2023-ig a Közép-Kelet-Európában értékesített utaskilométerek emelkedésével, továbbá növekedhet a fogyasztói termékek értékesítésből származó eredmény és nagy hangsúlyt fektetnek a mobilitási szolgáltatásokra is.

►Az Upstream üzletág célja,hogy 2023-ig fenntartsa a napi 100-110 ezer hordó kőolaj egyenérték termelést, és évente 500 millió dollár egyszerűsített szabad cash flow termelést érjen el az elkövetkező öt évben, 60 dollár/hordó olajár környezetet feltételezve. Az üzletág célja továbbá 350 millió hordónyi szénhidrogén készlet pótlása annak érdekében, hogy az 500 millió hordós 2P készletcél elérhető legyen.

A befektetői nap prezentációval egy időben a MOL frissíti az IR prezentációját is.

Ezt olvasta már?

Letörést követően esett tovább a MOL »