Newcycling - ez jó hír a MOL-tól

| forrás:
BÉT, MOL
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Tegnap Merseburgban stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a MOL és az APK.

A MOL valamint az APK - egy újrahasznosítási technológiával foglalkozó német vállalat - tegnap Merseburgban stratégiai együttműködési megállapodást írt alá. Az együttműködés első lépéseként a MOL támogatást nyújt az APK vállalat merseburgi innovatív, műanyag újrahasznosítási üzemének befejezéséhez. Az APK által kifejlesztett Newcycling innovatív technológiával jó minőségű, újra feldogozott anyagok állíthatók elő a kevert műanyagfajták széles skálájából.

Az APK Newcycling technológiáját alkalmazó első üzemet hamarosan átadják Németországban. A partnerek közös projektek lehetőségét vizsgálják a MOL fő piacain a közép-kelet-európai régióban is. Horváth Ferenc, a MOL-csoport Downstream üzletágának ügyvezető igazgatója a következőket mondta: „A MOL 2030 stratégiának megfelelően továbberősítjük petrolkémiai üzletágunkat, és stratégiai partnereinkkel közösen belépünk a tudásintenzív iparágakba. Az a célunk, hogy vezető szerepet töltsünk be a műanyag-újrahasznosítás terén Közép-Kelet Európában, a mai megállapodás pedig e folyamat első mérföldköve. Egyre nagyobb az újrafeldolgozott műanyagok iránti kereslet, vállalatunk pedig elkötelezett a körkörös gazdaság és a fenntarthatóság mellett. A MOL a közép-kelet-európai polimerpiac jelentős szereplőjeként az innovatív APK vállalattal közösen dolgozik a jövőben a Newcycling technológia továbbfejlesztésén, és közép-európai bevezetésén.”

Klaus Wohnig, az APK ügyvezető testületének tagja elmondta: „Az APK az elmúlt néhány évben pénzügyi befektetői, a MIG Fonds és az AT NewTec finanszírozásával komoly fejlesztéseket hajtott végre a Newcycling technológián, és most éri el a piaci érettséget, amit vezető csomagolóipari, FMCG és műanyagipari szereplőkkel közös projektjeinkkel bizonyítottunk. Büszkék vagyunk arra, hogy stratégiai szövetséget köthetünk a MOL-csoporttal, a polimeripar elismert szereplőjével a merseburgi üzemünk véglegesítése érdekében, és közösen léphetünk be a közép-kelet-európai piacra, amely rendkívül érdekesnek ígérkezik, mivel itt várhatóan erős tendencia mutatkozik majd a hulladéklerakókról és a szemétégetésről az újrahasznosításra és a körkörös műanyaggazdaságra történő váltásra. Mivel a MOL erős gyökerekkel rendelkezik ebben a régióban, úgy véljük, tökéletes partnert jelent majd e piacra történőbelépésünkhöz.”

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Javuzlt a hangulat, kapaszkodott a mutató »