Megtorpant az MTelekom emelkedése

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

450 alatt veszített a megelőző napok lendületéből a távközlési vállalat árfolyama.

Napos

Teljesült a C hullám, amelyet már régóta vártam. A 200 napos átlagot is egy lendülettel vitte át, az már támasz 425 környékén. Egyúttal teljes egészében visszatöltötte a korábbi rést is.

A 425-ös támasz megtartotta, ezt a 200 napost tesztelte vissza. A 200 naposról újra felfelé indult. Meg is van máris a magasabb csúcs.

Heti

A beszűkülő Bollinger alsó szalagját érintette, ez megtámasztotta. A felső szalagot megtolta fel, ezzel kitört fel. Trend indult.

Felvásárlási pletykák indultak el a cég körül, ez katapultálta az árfolyamot. Hogy ezeknek mennyire adunk hitelt, az egyéni ízlés kérdése. Következzen az én verzióm:

Amennyiben a hírbe hozott Opus-Konzum csoportot tekintjük érdeklődőnek, az áremelkedés nem véletlen: biztosak lehetünk benne, hogy a szektor állami szabályozása olyan irányba megy el, amely kedvező a cégnek, a versenyt és a versenytársakat korlátozza. Ám ahogyan az Opus-Konzum csoport tőzsdei jelenléte sem értelmezhető gazdasági értelemben, hanem csakis politikai értelemben, úgy ez a felvásárlási pletyka, és a papír mozgása is politikai természetű. Én nem zárom ki azt a lehetőséget - sőt! -, hogy a Deutsche Telekom stratégiai tulajdonlásába is belekerülhetnek olyan szempontok is, mint ahogyan az RTL Klub van jelen a magyar kereskedelmi TV-k piacán...

A fenti okfejtés alapján még emelkedhet a B hullámmal, majd arra az - egyelőre spekuláció szintjén mozgó, vélelmezett - bejelentésre, miszerint a DT marad a stratégiai tulajdonos, beszakadhat a C hullámmal.

Ezt olvasta már?

Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken »