MTelekom: tényleg egy jó esztendő után

| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Telekom NyRt. nyilvánosságra hozta friss eredményjelentését. Eszerint 2018-ban 7,6% bevételnövekedést értek el.

 A cég túlteljesítette az előirányzatot a bevétele elérte a 657,1 milliárd forintot. Az EBITDA összege 192,5 milliárd forintot tett ki a magasabb bruttó fedezetnek,valamint az ingatlanértékesítéséből származó egyszeri bevételeknek köszönhetően. Az éves szabad cash-flow céljukat is túlteljesítették, mivel 68 milliárd forinttal zárták az évet,ami elsősorban a magasabb EBITDA-nak, illetve a csökkenő akvizíciós költségeknek és az ingatlanértékesítésből származó egyszeri bevételeknek volt köszönhető.

Az alaptevékenységükre és az ügyfelek igényeinek kielégítésére fordított erőforrásaiknak köszönhetően, valamint termékkínálat folyamatos frissítésével visszaszerezték, megtartották vezető pozíciójukat valamennyi kulcsfontosságú piaci szegmensben, beleértve az előfizetéses mobil, TV és vezetékes széles sávú internet szolgáltatásukat.

A cég teljesítményéről, a jövő elképzeléseiről az eredményjelentés kapcsán Rékasi Tibor vezérigazgató így nyilatkozott:

- 2019-re kitekintve a bevételeink kis mértékű csökkenésére számítunk, míg az összehasonlítható alapon számított EBITDA 1-2%-os emelkedését várjuk a közvetett költségeink csökkentésének köszönhetően. A CAPEX költésünket az ideivel azonos szinten tervezzük tartani összehangban a vezetékes hálózatunk folyamatos fejlesztésével,amely magába foglalja az optikai hálózatbővítési programunk felgyorsítását. A jövedelmezőségünkben tapasztalt trendfordulónak köszönhetően arra számítunk, hogy szabad cash-flownk (a spektrum licenszdíjak nélkül) 5%-kal növekedhet.

A vezérigazgató bejelentette:

- A jelenlegi és várható működési és szabályozási környezet alapján arra számítunk, hogy a társaság részvényenként 27 forint osztalékot fog fizetni a 2019. évi eredmények után. A hivatalos osztalékjavaslatot az igazgatóság megfelelő időben fogja előterjeszteni a közgyűlés részére, amikor az összes szükséges információ rendelkezésre áll, és valamennyi előfeltétel teljesül.

Az eredményjelentés további részletei itt olvashatóak.