-->

Jól indult a nap New Yorkban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Újabb, bár viszonylag csekély mértékű emelkedéssel fejelték meg szerdán nyitáskor a főbb amerikai tőzsdeindexek az előző nap beállított rekordokat.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,09 százalék, az S&P-500 index 0,08 százalék, a Nasdaq Composite index 0,14 százalék emelkedéssel indult neki a szerdai kereskedésnek. Kedden mindhárom index rekordon zárt az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek közelgő részleges rendezésének köszönhetően. A megállapodás részleteire várva azonban szerdára már óvatosabbá váltak a tőzsdei befektetők. Bizonytalansági tényező emellett az amerikai elnök hivatali felelősségre vonásának kezdeményezéséről a Képviselőházban sorra kerülő szavazás.

Az olajárat szerdán az amerikai készletek növekedése szorította lejjebb, a globális kereslet javulásának a kilátásai azonban kordában tartják az olajár csökkenésnek a mértékét. Az amerikai piacok nyitásakor a globális kereskedelemben a Brent nyersolaj ára 0,27 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 65,92 dolláron, a WTI ára pedig 0,46 százalékkal 60,59 dollárra csökkent. Az eurót 0,27 százalékkal jegyzik gyengébben, 1,1119 dolláron, az arany spot ára 0,27 százalékkal unciánként 1742,19 dollárra csökkent.