Megpróbálok OTP-vel kereskedni

| olvasási idő: kb. 2 perc

Az utóbbi időben csendesen lapultam, többnyire csak szemléltem a piac mozgását. Be kell, valljam, egy kicsit unatkoztam is, én még abból az időkből a piacon ragadt kishal vagyok, aki a hatalmas forgalom mellett, aktívan kereskedett.

Tegnap nagy dolgok történtek a nemzetközi piacokon. Beindult a mozgás idehaza is. Az egész napomat szemlélődéssel töltöttem, gyűjtögettem a híreket, amelyek folyamatosan a török líráról, így áttételesen a forintról is szóltak.

Tetszett az OTP mozgása

Sokat morfondíroztam, hogy belevágjak a devizázásba is, ehelyett inkább, a kisebb kockázat végett, a magyar piac mozgását figyeltem egészen tőzsdezárásig. Nagyon tetszett az OTP árfolyamváltozása, így elhatároztam, még megvárom este a FED bejelentését, annak tudatában, illetve a reggeli hírek ismeretében veszek vagy adok el másnap egy kis OTP-t. 

Piacnyitás előtt már tisztában voltam vele, hogy a 4000 forintos támasz a részvény esetében kulcsfontosságú, 9 órára az is kiderült számomra, hogy a forint továbbra sem tud megnyugodni, még mindig 310 forint környékén hezitál. Negatívan értékelték a piacok a FED 10 milliárdos Qe keret csökkentését is, a kínai adat is elmaradt a várakozásoktól, így belevágtam eladni.

Brókercégem jóvoltából 2 lehetőség közül választhattam. Vagy sokszoros tőkeáttétellel, napon belül, vagy, persze szintén fedezet ellenében, napon túl shortolom a papírt. Látva a tegnapi árfolyammozgást, meg persze egy picit félelemből is, a napon belüli eladás mellett döntöttem.

A következők motiváltak

A tőkeáttét miatt egyből nagyhalnak érezhetem magam, a kockázat rövid időn belül lezárul, nem ragadok bele akár hetekig egy rossz pozícióba, ráadásul ez most egyszeri próba lesz, majd ha látok valami tendenciát, akkor a napon túli, tőkeáttételes eladásba vagy akár vételbe is belevágok. Kinyitott a piac. Monitoromon már fél órával korábban villogott az adatszolgáltatási felület, ami természetesen real time, hiszen egy ilyen befektetéskor elengedhetetlen az azonnali adatok ismerete.

Minden információm, amit piacnyitásra összegyűjtöttem, egyértelműen az eladás mellett szólt, mégis, mikor kinyitott a piac megremegett a kezem és nem mertem adni a papírt. Arra számítottam, hogy hatalmas csökkenéssel kezdjük a napot, ezzel szemben a piac plusz 30 pont környékén nyitott, az OTP pedig ott, ahol az előző napot zárta. De miért?

Gyors, bár némileg veszélyes pozíciónyitás

Szerdán annyival többet csökkentünk, hogy az ma már benne van a papírok árában? Vártam pár percet, hogy feldolgozzam ezt az új helyzetet, majd miután 5 perccel a nyitó után felrántották a papírt egészen 4210 -ig, elérkezettnek láttam az időt a shortolásra. Viszonylag nagy tétellel, persze a tőkeáttételnek köszönhetően, eladtam 4210-en. Gyors, bár némileg veszélyes pozíciónyitásnak éreztem. Rátapadtam a monitorra és nem mozdultam.

Kicsit hevesebben kezdett verni a szívem, mikor a 4214 forintos árfolyamot megláttam, de szerencsére lassan, kis forgalom mellett került a részvény erre a szintre, ahonnan ráadásul hamar el is kezdték adni. És ettől kezdve csak adták, csak adták.

Ekkora mázlit!

Iszonyú jó érzés, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ennyire szerencsés helyzetbe kerüljön. Csak a megkeresett forintok száguldoztak a szemem előtt, ujjongtam, hogy hogyan lehet ekkora mákom ilyen rövid időn belül. Már csak azt kellett kitalálnom, hogy mekkora nyereségnél zárjam a pozíciómat. 

Úgy döntöttem, beállok 4150-re visszavenni. Sokat nem kellett várnom, a pozícióm megnyitása utáni 21. percben a zárásom teljesült. Így hatvan forintot kerestem az OTP-n , röpke 21 perc alatt.

Ez persze nem trendszerű...

Szuper érzés volt zárni egy ilyen jó pozíciót, de természetesen tudom, és folyamatosan próbálom is magyarázni magamnak, hogy ez nem trendszerű ennyit keresni, hiszen biztosan lesz sok olyan nap, amikor az ellenkezője fog megtörténni. Sőt, biztosan olyan napok is lesznek, amikor semmit sem csinálok majd, mert vagy nem érzem a piacot, vagy annyira csekély lesz az árfolyamváltozás, hogy lehetetlen lesz pozíciót nyitni. Ez mindenesetre már régóta egy tökéletes kereskedési nap volt az életemben.