New Yorkban sem voltak happy-k a börzeriánusok

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Egyértelmű csökkenő tendenciával indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon az előző tőzsdenapi, a pénteki vegyes zárás után.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,81 százalék, az S&P-500 index 0,73 százalék, a Nasdaq Composite index 0,75 százalék veszteséget mutatott a kereskedés kezdetén. Hétfőn az amerikai piacok ünnep miatt zárva tartottak. A befektetői hangulat romlását, így az árfolyamindexek keddi esését az idézte elő, hogy a hét végén, a hónap első napján léptek életbe az egymás termékeire kölcsönösen kivetett megemelt importvámok az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelemben. A kínai kereskedelmi kapcsolatokban erősen érintett vállalatok, félvezető-ipari és gépipari cégek, így az Nvidia, a Skyworks Solutions, a Boeing és a Caterpillar részvényei egy százalék körüli árfolyamveszteséget szenvedtek el a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban.

Általában is terhet ró a tőzsdei befektetői hangulatra világszerte a Brexit körüli bizonytalanság. Az amerikai tőzsdék nyitásakor az európai árfolyamindexek is veszteségben jártak. Az olajár a kereskedelmi feszültség erősödése függvényében csökkent. Az amerikai kereskedés kezdetén a Brent nyersolaj 2,11 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 57,42 dolláron, a WTI ára pedig 3,25 százalékkal 53,31 dollárra csökkent. Az eurót 0,20 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0944 dolláron, az arany spot ára 0,40 százalékkal unciánként 1535,34 dollárra emelkedett.

Ezt olvasta már?

A végére csak lecsúszott Európa »