Pozitív kezdés New Yorkban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az előző napi erős záráshoz vezető indexemelkedést folytatták a csütörtöki nyitáskor az amerikai tőzsdeindexek.

New Yorkban a Wall Street vezető mutatói, a DJIA-30 és S&P-500 indexek 0,22 és 0,26 százalék nyereséget mutattak a kereskedés kezdetén, a Nasdaq piac Composite indexe pedig 0,44 százalékkal emelkedett. A szerdai és csütörtöki árfolyam-emelkedést az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségben észlelhető enyhülés támasztotta alá. Kína békülékeny gesztust tett azzal, hogy mentesít egyes amerikai árucikk csoportokat a megemelt importvám kötelezettség alól.

Donald Trump amerikai elnök pedig egy szerdai rövid szöveges üzenetében bejelentette 250 milliárd dollárnyi kínai importcikkre október elsején életbe lépő megemelt vámtételek elhalasztását 15 nappal. Az olajárak csökkentek szerdán, mivel az OPEC és a szervezeten kívüli nagy olajtermelők koalíciója, az "OPEC+" az önkéntes korlátozási kvóták betartásáról és nem a termelés csökkentéséről kezdett egyeztetéseket a piaci várakozásokkal ellentétben.

Az amerikai kereskedési idő kezdetén a csütörtöki globális kereskedelemben a WTI olajár 2,46 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 54,38 dolláron, a Brent ára pedig 2,58 százalékkal 59,24 dollárra csökkent. Az euró árfolyama az Európai Központi Bank (EKB) kamatcsökkentését és mennyiségi monetáris lazító intézkedésének a bejelentését követően gyengült, az amerikai kereskedés kezdetén a jegyzés 0,31 százalékkal állt alacsonyabban 1,0975 dolláron. Az arany árát globális növekedési aggályok emelték meg csütörtökön, az amerikai piaci nyitáskor az arany spot ára 1,41 százalékkal állt magasabban unciánként 1517,99 dolláron.

Ezt olvasta már?

Vegyes hangulat követte az előző napi veszteséget »