-->

Továbbra is a kereskedelmi konfliktus van központban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az amerikai tőzsdeindexek lefelé korrigálták a csütörtöki nyitáskor az előző napi pozitív zárást.

A kereskedés kezdetén New Yorkban a DJIA-30 index 0,05 százalék, az S&P-500 index 0,04 százalék, a Nasdaq Composite index 0,10 százalék veszteséget mutatott. A Fed három idei kamatvágás után szerdán nem változtatott az irányadó dollárkamaton, a piaci várakozásoknak megfelelően. A gazdaság növekedési kilátásait illetően bizakodó hangot ütött meg a döntés indoklásában a jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer, a Federal Reserve.

A piac elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus fejleményeire összpontosítja figyelmét. A hét végén esedékes 160 milliárd dollár értékű kínai importtermékre kivetett vám kilátásba helyezett megemelésének hatályba léptetése, illetve az emelés elnapolása annak függvényében, hogy sikerül-e eredményt elérni a kereskedelmi ellentétek rendezésének első fázisáról.

Az olajár csütörtökön emelkedett, mivel az OPEC prognózisában világpiaci deficit kialakulását jelezte a jövő évre. Az amerikai piacok nyitásakor a Brent nyersolaj ára 0,36 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 63,95 dolláron, a WTI ára pedig 0,20 százalékkal 58,88 dollárra emelkedett. Az eurót 0,12 százalékkal jegyzik erősebben 1,1141 dolláron, az arany spot ára 0,61 százalékkal unciánként 1483,80 dollárra emelkedett.