Bevásárol Moldovában az OTP Bank

| forrás:
BÉT
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Az OTP Bank Nyrt. bejelentette, hogy adásvételi szerződést írt alá a Societe Generale Csoport moldáv leánybankja, a Mobiasbanca - Groupe Societe Generale S.A. ("SGMB") 87,85%-os részesedésének megvásárlásáról.

Az SGMB 13,3%-os piaci részesedésével Moldova 4. legnagyobb bankja. Univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében.

Az adásvételi szerződés megkötése mellett a két bankcsoport együttműködési megállapodást kötött elsősorban a nemzetközi vállalatok kiszolgálásának támogatására. Az együttműködési megállapodás olyan kulcsterületekre terjed ki, mint a nemzetközi cash-management- és tőkepiaci szolgáltatások, strukturált finanszírozás valamint a befektetési banki tevékenység. Az együttműködési megállapodás aláírásával a két bankcsoport az országaiban működő nemzetközi cégek számára nyújt változatlan kiszolgálás mellett magas színvonalú szolgáltatásokat az említett kulcsterületeken.

Az együttműködési megállapodás Magyarországra is kiterjed, amelyhez Bulgária és Horvátország hamarosan csatlakozik. Albánia, Szerbia és Moldova a tranzakciók lezárását követően csatlakozik a megállapodáshoz.

Ezt olvasta már?

Emelkedés után korrigált az OTP »