Megtorpant az OTP a rally után

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Mérsékelt gyengüléssel jött lejjebb a bankpapír hétfőn, kérdéses a pozitív folytatás.

Órás

Megcsinálta a jelölés szerinti Elliott C hullámát. Ennyi elég is volt, máris visszaesett. Nap végére felkötötték, az 50 napos fölé.

Ne feledjük, hogy hónap és negyedév vége volt! Csak ha az új negyedév kezdetén is képes az emelkedésre, akkor lehet bízni a további emelkedésben. Egyelőre nem dőlt el, de romlottak a további emelkedés esélyei.

Napos

A nagy fej-váll alakzatból való letörés fenyeget. A jobb váll is egy fej-váll...

Szűkülés, egy háromszög a nyakvonalon. Kitörés felfelé hatalmas lendülettel, nagy forgalommal. Az 50 napost is átvitte fel, bár ezt csak a zárószakaszban tette, előtte csak az 50 naposig rallyzott fel. Ne feledjük, hogy hónap és negyedév vége volt! A hónap első napján a végén ismét felkötötték az 50 napos fölé. Valaki nagyon szeretné magasabban látni az árfolyamot...

Csak ha az új negyedév kezdetén is képes az emelkedésre, akkor lehet bízni a további emelkedésben. Ha visszaesik az 50 napos alá, akkor a negyedév végén csupán egy jól kivitelezett short covering volt. A nagy rally ellenére is csupán alacsonyabb csúcspont, vagyis maradt (még?) eső trendben.

Ha a nagyobb fej-váll nyakvonalát letöri, a célár 8400 alatt! (Lehet, hogy az Elliott szerint "csak" 9000-ig esik.)

Ezt olvasta már?

DOW 30 index: 25548 pont »