Nagy rally az OTP mögött

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Kilőtt támaszszintjéről a bankpapír az elhúzódó beszűkülést követően. Az 50 napos mozgóátlag átlépésének megerősítése adna okot további optimizmusra.

Órás

Szűkülés, egy háromszög. Kitörés felfelé hatalmas lendülettel, nagy forgalommal. Mégis megcsinálta a jelölés szerinti Elliott C hullámát.

A 10000 colt a vízválasztó. Távolodik tőle, határozottan felfelé.

Ne feledjük, hogy hónap és negyedév vége volt! Csak ha az új negyedév kezdetén is képes az emelkedésre, akkor lehet bízni a további emelkedésben.

Napos

A nagy fej-váll alakzatból való letörés fenyeget. A jobb váll is egy fej-váll...

Szűkülés, egy háromszög a nyakvonalon. Kitörés felfelé hatalmas lendülettel, nagy forgalommal. Az 50 napost is átvitte fel, bár ezt csak a zárószakaszban tette, előtte csak az 50 naposig rallyzott fel. Ne feledjük, hogy hónap és negyedév vége volt! Csak ha az új negyedév kezdetén is képes az emelkedésre, akkor lehet bízni a további emelkedésben. Ha visszaesik az 50 napos alá, akkor ez csupán egy jól kivitelezett short covering volt. A nagy rally ellenére is csupán alacsonyabb csúcspont, vagyis maradt (még?) eső trendben.

Ha a nagyobb fej-váll nyakvonalát letöri, a célár 8400 alatt! (Lehet, hogy az Elliott szerint "csak" 9000-ig esik.)

Hetes

Elliott. Még az A, vagy már a B hullámban vagyunk? Ez a millió dolláros kérdés. A negyedév végi zárás alapján ismét azt kell mondjuk, hogy már a B hullámban vagyunk.

Ám erős a gyanúm, hogy ez még mindig az A hullám, és az A pont helye az eredeti elképzelésem szerinti 9000 környékén, ill. alatta van.

Ezt olvasta már?

Vegyes hangulat követte az előző napi veszteséget »