12000 fölött tartja magát a DAX - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Szerdán a kezdeti mínuszok ellenére végül távolodni sikerült a német indexnek lélektani szintjétől, a technikai kép azonban jelentősen nem tudott javulni.

1 órás

12000 fölött tudott maradni az ide történő visszatérést követően a DAX árfolyama, azonban a csökkenő trendvonal továbbra is az útját állja az indexnek. Közvetlenül az akadály alatt zajlik csütörtök délelőtt a kereskedés, a trendvonal áttörésével nyílna meg az út az emelkedésnek 12600 irányába első körben. Ezzel érdemben javulna a rövidtávú technikai kép is, érdemes tehát szemmel tartani az akadályt. A 12000-es zóna változatlanul érdemi támaszszint attól függetlenül, hogy megsérült az elmúlt héten, lefordulás esetén lehet aggódni miatta ismét.

Támasz: 12000

Ellenállás: 12250 (trendvonal)

 

Napi

Szerdán a 12000-es lélektani szinten indította a napot a német index, innen tudott felfelé pattanva visszatérni a pluszokhoz a nap végére. Egyelőre folytatása nincs az emelkedésnek, tovább haladva legutóbb ellenállást jelentő háromszög szár lehet megcélozható. Jelenleg csökkenő a trend a mindenkori csúcstól érkezett fordulás óta, amíg a főbb akadályokon nem sikerül átlépni, addig ez is maradhat a hosszabb távú irány. A háromszög alsó szára fölött az 50 és 200 napos mozgóátlagok is érdemi ellenállások, az 50 napos lefelé keresztezése pedig potenciális bearish jelzés a grafikonon a folytatásra. Összességében tehát aggasztó a hosszabb távú technikai kép, 12000 szignifikáns elesésével lehet megindulni ismét lefelé.

Támasz: 12000

Ellenállás: 12550-12600

ARC

Markus Villig, napjaink egyik leggyorsabban növekvő...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Felismeri az élelmiszerekben található allergéneket a uSchool vállalakozói...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

Meghekkelték a hét végén a Coinrail dél-koreai kriptodeviza-váltó platformot,...

ÜZLET

Jelentősen erősödött az M&A piac.

Ezt olvasta már?

Változatlanul lefelé csúszott a börze »