13000 fölötti szinteken a DAX - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Kibújt az elmúlt két konszolidációs tartományából a német index, a korrekció hiányával azonban továbbra is erősen mérsékelt maradt a felfelé rendelkezésre álló tér.

1 órás

Megvárta trendvonalát a DAX árfolyama a konszolidáció során, ehhez a támaszhoz érkezve tudott elemelkedni a szerdai napon belüli kereskedésben, megközelítve 13100 pontos értékét. Ezzel egyúttal az elmúlt napok ékjéből is kilépett. Az alakzat visszatesztelése azonnal megkezdődött, olyan nagy tér továbbra sem áll az index rendelkezésére, korrekció híján nem csökkent érdemben középvonala alá az RSI vagy az MACD sem. Eladói nyomás továbbra sem látszik a grafikonon, de 13000 és a trendvonal szignifikáns letörése jelenthet gyengülést a folytatásban.

Támasz: 13000; 12900

Ellenállás: 13096-13100

Napi

A keddi kereskedést még a konszolidációs tartomány tetejénél zárta a német index, szerdán azonban új mindenkori csúcsokra törve igyekszik elhagyni az elmúlt két hét tartományát. Az RSI erősen túlfűtött, lassan 80-as értékét éri el, így változatlanul igaz, hogy erősen mérsékelt az emelkedés előtt rendelkezésre álló tér. Korrekciónak egyelőre nincs nyoma, de mindenképpen érdemes a rövidtávú várakozásokban kalkulálni ennek lehetőségével. További emelkedés esetén a felső Bollinger jelentheti a felső határt, ameddig még elviheti a momentum az indexet.

Támasz: 13000; 12800

Ellenállás: 13182 (BB)

Ezt olvasta már?

Csökkenő index mellett új részvény debütált »