3000 fölé érkezett meg a MOL - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

50 napos mozgóátlagát célozhatja a folytatásban az olajvállalat árfolyama, miután sikeresen tért vissza lélektani értéke fölé.

15 perces

Jól alakult a csütörtöki kereskedés a MOL számára, az árfolyam réssel ugrotta meg a csökkenő trendvonal által jelentett akadályt, ezzel egyúttal visszatérve a 3000 forintos lélektani érték fölé is. Ez a szint a nap további részében már támaszt tudott jelenteni, meg tudta vetni itt a lábát a papír. 3049 forinton sikerült zárni a nap végére, ami napi maximum, összességében kifejezetten pozitív irányba haladt a rövidtávú technikai kép. 3060 mérsékelt erejű akadály felfelé, átlépésével 3100 fölé lehet megérkezni, ahol a napos grafikon 50 napos mozgóátlaga jelent majd erősebb ellenállást.

Támasz: 3000

Ellenállás: 3060

Napi

Erőteljes forgalom nélkül, de érdemben tudott emelkedni az olajvállalat árfolyama, ismét 3000 fölé kapaszkodva vissza. Ha kitart az alakuló momentum és ezúttal nem kapunk fordulós jelzést, akkor rövidesen érkezhet az 50 napos mozgóátlag tesztje 3125 forintnál. Ennek az akadálynak az átlépése nyithatja meg az utat a 3300-nál található ellenálláshoz. Az indikátoroknál is megjöhet a pozitív jelzés az MACD felfelé keresztezésével és az RSI középvonal fölé érkezésével, amennyiben pénteken is emelkedni tud a papír. Összességében tehát van ok optimizmusra a rövidtávú várakozásokat illetően, kritikus támaszt változatlanul a 2850-es zónánál találunk.

Támasz: 2850

Ellenállás: 3125 (MA 50)

Heti

Nagyon erős támaszszintet közelít a MOL árfolyama hetes grafikonon. A lokális csúcstól és a csatornatetőtől indult korrekció a héten már közelítette a csatorna alját, ami kritikus támaszt jelent. Itt számíthatunk vételi erő megjelenésére. Nem csak a trendvonal, de egy vízszintes technikai szintet is találunk 2850 forintnál, kiemelten erős támaszról beszélünk tehát, aminek jó esélye van a korrekció fordítására. A szint markáns elesése lenne erős eladási jelzés, ami a trendet is megtörné. Egyelőre azonban pozitív hosszú távú technikai kép mellett várhatjuk a folytatást, a csatorna aljánál van esély a korrekció befejezésére.

Támasz: 2850

Ellenállás: 3300

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Néhány napos konszolidáció után újra megkísérli a 12600-as ellenállási szint...

Tegnap erősen ingadozott az amerikai piac a plusz és mínusz határán,...

Doji gyertyával zárt mozgóátlagai alatt a hazai index.

Az 5200 forintos támasz elesése nyitna ki nagy teret a gyengülés előtt a...

A forgalom érkezésével választhat irányt a bankpapír.

Ellenállásához tudott szúrni a hétfői kereskedésben a távközlési vállalat...

Alacsony forgalom mellett, de tovább csorgott lefelé az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Ellenállásának feszül a DAX - technikai elemzés »