3000 pontot rombolt a DOW 30 indexben a Korona-válság

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Minél nagyobb a Heuréka, annál nagyobb lesz az orrvérzés - tartja a tőzsdei mondás. Bejött.

12,93 százalékos szakadás a DOW 30 indexben. 1987 óta a legnagyobb esését szenvedte el az amerikai részvénypiac. 2997 pontot esett a DOW 30 index. Most tényleg igaz a mondás: hatalmas orrvérzés lett a vége az elmúlt 11 év szinte töretlen emelkedésének. Korántsem biztos, hogy ezzel vége is a lejtmenetnek.

Ülök a képernyőm előtt és azon gondolkodom, hogy amit látok még lehet sokkal, de sokkal rosszabb is. 179073 konfirmált fertőzés, 7074 haláleset és 78078 gyógyulás, a többiek még viaskodnak a vírussal. Valószínű, hogy sokkal, de sokkal többen vannak a ténylegesen fertőzöttek és a gyógyultak is.

Közel sem járunk még a csúcson. Az amerikai regisztrált fertőzöttek száma 4138 megbetegedést mutat. Mi lesz akkor, ha ez a szám lényegesen magasabb lesz? Valószínűleg mág nagyobb lesz a félelem. Nem, korántsem biztos, hogy a mélységek legmélyét látjuk most az amerikai és a világ vezető indexeiben. Érdemes reménykedni abban, hogy érkezik valami pozitív fordulat. Közben telik az idő és idővel egyszer a járvány is eltűnik majd. Idővel. De mennyi idővel? Ez a mindent eldöntő kérdés, a tőzsdék és gazdaságok szempontjából. Miközben az idő a járvány ellen dolgozik, addig a gazdaságok ellen is. Minél jobban elnyúlik a krízis, annál nagyobb károkat is okoz. Jó lenne valami váratlan pozitív fordulat, gyors kilábalás és minél kevesebb haláleset.

Ameddig nem látszik a korona-válság vége, addig a tőzsdék sem fognak könnyen emelkedni. 

Ezt olvasta már?

Hova szakadtak a részvényárak a BÉT-en és hol állunk most? »