6400-nál kapaszkodik a Richter - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Elmaradt a gyógyszergyártó árfolyamánál a kritikus támasz szignifikáns letörése, tovább próbálhat erőt gyűjteni 6400-nál a papír.

15 perces

Felfelé pattanással indult a Richter kereskedése is tegnap, azonban 6500 forint elérését követően gyors fordulattal tért vissza a 6400-as zónánál található kritikus támasztól, érdemben pedig már nem sikerült elemelkedni tőle a nap hátralevő részében. Ezzel továbbra is nyomás alatt maradhat ez a szint, benne maradt a pakliban a letörés lehetősége. Ez változatlanul érdemi negatív jelzésekkel járna, mely 6200, majd akár 6000 forinthoz is indíthatná a papírt. Emelkedni a korábbi letörési szint felé a 6500-6530-as zóna átlépésével lehetne, így célba véve a rés alját 6705-nél, illetve akár a 6800-as szintet is.

Támasz: 6400

Ellenállás: 6500-6530

Napi

Nem tudott tartósan elemelkedni 6400 közeléből a gyógyszergyártó árfolyama, a kezdeti pluszok elvesztek napon belül, és támaszához zárt vissza a papír. Továbbra is meglehetősen halovány a technikai kép, de a kritikus szint elesése egyelőre nem történt meg. Az RSI a túladott szinthez tapadva próbálhatja ezt meggátolni a folytatásban is, erős eladói nyomás kéne, hogy a jelenlegi helyzetben 6400 szignifikáns letörésére sor kerüljön. Emellett ha sikerül az érték fölött maradni a folytatásban is, az MACD felfelé görbülése is folytatódhat, itt is a negatív momentum enyhülését láthatjuk. Ez így még csak a semleges jelzések felé viszi a technikai képet, pozitívum a 6500 fölé megérkezés lenne a továbbiakban, innen lehetne folytatni a gyengülés visszatesztjét.

Támasz: 6400

Ellenállás: 6500-6530

Heti

Nem bizonyult tartósnak a 6800-as korábbi sávtetőből érkező kitörés a Richternél, 7000 kifogott a papíron, a lélektani értéktől lefordulva tért vissza a sávba, majd szakadt annak aljáig az elmúlt héten. 6400 alatt is láthattuk a jelenlegi héten az árfolyamot, de érdemi letörésre még nem került sor. A kilátások azonban nem pozitívak a folytatásra nézve, a trendvonal megtörése erősen pesszimista jelzés, 6400 elesésével pedig megnyílhatna az út a további gyengülés előtt, elsőként a 6000 forintos szinthez.

Támasz: 6400

Ellenállás: 7000

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Néhány napos konszolidáció után újra megkísérli a 12600-as ellenállási szint...

Tegnap erősen ingadozott az amerikai piac a plusz és mínusz határán,...

Doji gyertyával zárt mozgóátlagai alatt a hazai index.

Az 5200 forintos támasz elesése nyitna ki nagy teret a gyengülés előtt a...

A forgalom érkezésével választhat irányt a bankpapír.

Ellenállásához tudott szúrni a hétfői kereskedésben a távközlési vállalat...

Alacsony forgalom mellett, de tovább csorgott lefelé az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Ellenállásának feszül a DAX - technikai elemzés »