6800 fölött tartja magát a Richter - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Nem tért magához az elmúlt hét végére sem a gyógyszergyártó árfolyama, de jelenleg még a fontosabb szintek fölött keresi a kapaszkodót. 7000 erős ellenállás felfelé.

15 perces

Sok pozitívumot nem tudunk felsorolni a Richter mellett a pénteki kereskedés után sem, 8900-tól lefelé indulva nézett be a rövidtávú sávalj alá, melyet 6860-nál találunk. Az apró csökkenő csatornában gyengüléssel végül azonban nem zárt a rövidtávú támasz alatt, egy nap végi felkötéssel összehozta a 6868 forintos záró értéket. Ha a hét eleje emelkedéssel indul, akkor vissza lehet térni a 6860-6950-es sávba, a hosszabb távú várakozások szempontjából azonban jelentős szintet a 7000-es képvisel, ennek áttörése esetén lenne ok újra optimizmusra. Ez az árfolyammozgás elmúlt néhány napja alapján jelenleg nem tűnik egyszerű feladatnak, napon belül figyeljük az említett sávot, és az abból történő elmozdulást. Lefelé 6800 jelenti azt, amit felfelé a 7000.

Támasz: 6860

Ellenállás: 6950

Napi

Minimális gyengüléssel, de ismét lejjebb zárt a gyógyszergyártó árfolyama, nem talált tehát magára a pénteki kereskedésben sem. A hónap elején érkező letörés az 50 napos mozgóátlag és a trendvonal fölül beárnyékolja a technikai kép, de 6700 letöréséig elmaradhat a további érdemi gyengülés. Tartós fordulatról tehát nem lehet beszélni az eddig tapasztaltak alapján, jelenleg egy új bázis építésén dolgozhat a papír, de elmaradnak a további negatív jelzések. Ezt a bázist eddig 6800 fölött próbálja formálni, ez folytatódhat a továbbiakban is.

Támasz: 6700

Ellenállás: 7000

Heti

Az előző héten emelkedni tudott a Richter árfolyama, miután július első hetében erőteljesen törte le a rövidtávú emelkedő csatornát. Az így kialakult harami gyertyaalakzattól még akár pozitív irányt is várhatunk, de a jelzés csak mérsékelt erősségű. Ha mégis megerősítésre kerül, akkor a 7000-es lélektani szintnek próbálhat először nekimenni az árfolyam, ezt követően érkezik a mindenkori csúcs jelentette ellenállási zóna a 7200-7250-es szintnél. Amennyiben megerősítés helyett további gyengélkedés jön, a 6700-as támaszra lehet érdemes figyelni.

Támasz: 6700

Ellenállás: 7000

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Nem bírt a 12600 pontnál található ellenállási szinttel a német index.

Befagyasztja atom kísérleteit Észak-Korea, talán már nincs is mit...

Visszatesztelte a szerdai pluszokat a hazai index.

Az 5200 forintos szint felé csorgott tovább a gyógyszergyártó árfolyama.

Nem tudott a sáv felső szegmensébe belépni a bankpapír.

Az 50 napos mozgóátlag fölött tartja magát a távközlési vállalat árfolyama.

Nem tudta tartani magát 3000 fölött az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Megtorpant a BUX gyengülése - technikai elemzés »