70 millióval lett rövidebb az Air France-KLM a párizsi terrortámadás miatt

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Decemberben mintegy 70 millió euróval (22 milliárd forint) csökkent az Air France-KLM csoport bevétele a novemberi párizsi merényletek miatt - közölte a légitársaság a honlapján.

A szokásos havi utasforgalmi beszámoló szerint az észak-amerikai és az ázsiai, főleg a japán járatok utasforgalmát érintette negatívan a 130 áldozatot követelő merényletsorozat. Azt is hozzátették, hogy a foglalások december utolsó két hetében fokozatosan emelkedésnek indultak.ú

Az utasszám 1,1 százalékkal, 6,2 millióra esett vissza az év utolsó hónapjában az egy évvel korábbihoz képest, a csoport diszkont légitársaságát, a Transaviat nem számolva. A Transaviaval együtt már csak 0,2 százalékos volt a csökkenés. A légitársaság korábban közölte, hogy novemberben 50 millió eurós kárt szenvedett el a merényletek miatt.

Az Air France-KLM a harmadik negyedévet 7,4 milliárd euró árbevétel mellett 898 milliós üzemi eredménnyel zárta, utóbbi adat mintegy félmilliárd euróval jobb a 2014 harmadik negyedévinél. A január-szeptemberi időszakban 19,7 milliárd euró bevételt és 666 millió euró üzemi eredményt ért el a társaság szemben a 2014 január-szeptemberi 40 milliós üzemi eredménnyel.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Járműtechnológáról egyeztet Franciaország és Japán »