A 4iG csatlakozott a Mesterséges Intelligenciához

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Budapest, 2020. február 18., kedd (MTI) - A 4iG csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció) - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, hogy kutatás-fejlesztési projektjei révén a 4iG jelentős tudásbázissal rendelkezik a mesterséges intelligencia hétköznapi alkalmazásában, a társaság a piacon megszerezhető MI-termékekből saját hozzáadott értékkel állít elő alkalmazásokat, szolgáltatásokat. Farkas Péter, a 4iG Nyrt. műszaki vezérigazgató-helyettese a közleményben rámutatott arra, hogy egy ország gazdaságának fejlődését nem elsősorban a munkaerő ára, hanem sokkal inkább a dolgozók tudása határozza meg. Egy-egy gyár telepítésénél is egyre fontosabb szempont a leendő munkavállalók mesterséges intelligenciával, gépi tanulással és a többi digitális szolgáltatással kapcsolatos képzettsége. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére a magyarországi MI Koalíció 78 nemzetközi és hazai cég, továbbá egyetemek, kutatóintézetek, szakmai, valamint közigazgatási szervezetek részvételével alakult meg 2018 őszén, jelenleg 235 tagja van a koalíció honlapján található adatok szerint.

Az MI koalíció működését a Digitális Jólét Program (DJP) biztosítja. Szakmai tevékenysége jelenleg 6 munkacsoportban folyik, ezek közül a 4iG jelenleg a Digitális Agrár Stratégia csoportban a legaktívabb. A koalíció tagjainak elsődleges szándéka, hogy közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait, kereteit - írják a közleményben.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

A 4iG-t nem hatja meg a vírus, mindenre felkészültek »