A devizapiac pörgött fel júniusban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Júniusban a részvények napi átlagforgalma 7,8 milliárd forint volt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), 19 százalékkal maradt el a májusitól, ugyanakkor csaknem a felével nőtt a származékos piac forgalma - közölte a BÉT szerdán.

A devizapiac pörgött

A BÉT azonnali piacának forgalma júniusban meghaladta a 180 milliárd forintot, amelyből a részvények 172 milliárd forinttal részesedtek.

A származékos piac júniusi forgalma jelentősen felülteljesítette az előző hónapot: összesen 857 ezer kontraktust kötöttek a befektetők, az üzletek árfolyamértéke meghaladta a 277 milliárd forintot. A forgalom 46,8 százalékkal múlta felül a májusit, és legfőbb mozgatórugója az volt, hogy megnőtt az érdeklődés a határidős deviza termékek iránt.

A devizák 251 milliárd forintot meghaladó forgalma 51,6 százalékkal volt magasabb a májusinál.

Ez lett a rangsor

A brókercégek közül az előző hónap részvénypiaci rangsorához hasonlóan júniusban is a Concorde Értékpapír Zrt. végzett az élen, 71,5 milliárd forintos forgalmával az ügyletek összértékének 20,8 százalékát bonyolította.

Második helyen az Erste Befektetési Zrt. állt 16 százalékos részesedéssel, majd a WOOD & Company következett 14,5 százalékkal. Negyedik és ötödik helyre az Equilor Befektetési Zrt. és a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe kerültek, 13,1 és 10,5 százalékos piaci részesedéssel.

Ezt olvasta már?

Kiberbiztonsági tanácsadó céget vesz a 4iG »