A drágább cigit is vették

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A magasabb cigarettaárak járultak hozzá a Camel cigarettát gyártó Reynolds American dohányipari cég harmadik negyedévi nyereségnövekedéséhez. Csökkent, de a vártnál nagyobb lett a Harley-Davidson motorkerékpár-gyártó nyeresége a tavalyi harmadik negyedévhez képest.

Bejött az áremelés?

A cég kedden azt közölte, hogy a szeptember végével záródott három hónapban a Reynolds adózott eredménye éves összevetésben 2,2 százalékkal 467 millió dollárra, részvényenként 88 centre emelkedett. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 95 cent lett, felülmúlta az elemzői várakozásokban szerepelt 91 centet.

A Reynolds bevétele 4,9 százalékkal 2,24 milliárd dollárra emelkedett, ami nagyobb az elemzői várakozások 2,18 milliárd dolláros átlagánál. A Reynolds júliusban jelentette be, hogy 25 milliárd dollárért felvásárolja a rivális Lorilland vállalatot, és ezzel egyesül az Egyesült Államok két legrégebbi, második és harmadik legnagyobb dohányipari cége. Az ügylet lezárása a jövő év közepére várható.

Csökkent a Harley eredménye

A cég adózott eredménye 150,1 millió dollárra, részvényenként 69 centre csökkent a március végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 162,7 millió dollár, részvényarányosan 73 centről. A Harley-Davidson bevétele 1,3 százalékkal 1,3 milliárd dollárra mérséklődött.

A Reuters által megkérdezett elemzők kisebb, részvényenként 60 cent profitra és szerényebb, 1,1 milliárd dolláros bevételre számítottak.

Ezt olvasta már?

Nőtt az MVM Csoport adózott eredménye »