A Duna House:166 millió forint adózott eredmény

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Duna House csoport 2019 első negyedében 166 millió forint adózott eredményt ért el szemben az előző év első negyedévi 637 millió forinttal - közölte a cég kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint a csoport core, azaz a MyCity fejlesztési tevékenység nélküli adózott eredménye 174 millió forint volt, ami 10,9 százalékos javulást jelent a 2018 első negyedévéhez képest. A csoport konszolidált árbevétele 2019 első negyedévében meghaladta az 1,8 milliárd forintot az előző év hasonló időszakának 2,5 milliárd forintja után. A magyarországi tevékenység a negyedévben 224 millió forint adózott eredményt ért el, amelyből 232 millió forint az alaptevékenységhez kapcsolódott. Ez utóbbi 40,8 százalékkal nőtt az előző évihez képest. Lengyelországban a Gold Finance cég akvizícióját követően mind a bevételek mind pedig a hitelközvetítési volumenek kimagasló mértékben nőttek. A működési eredmény csökkenése egy előre tervezett év eleji marketing kampánynak tulajdonítható. A követelésekhez kapcsolódó leírások 2019 első negyedévében 5 millió forintot tettek ki.

A csehországi leányvállalatok a vártnak megfelelően teljesítettek a gyenge évvégét követően. A Duna House csoport részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A részvény keddi záróára 4050 forint volt, a nap folyamán 0,25 százalékkal erősödött. A papír éves maximuma 4380 forint, az éves minimum pedig 3360 forint volt.

Ezt olvasta már?

Újra topon az ingatlanpiaci vásárlások száma »