A hurrikánok az Allianz eredményét se kímélték

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A hurrikánok az Allianznak is sokba kerültek, de a német társaság nyereséggel zárta a harmadik negyedévet.

De azért nyereségesek lettek

Európa legnagyobb biztosítója pénteken közölte, hogy a szeptember 30-án végződött negyedévben nettó nyeresége 1,6 milliárd euró volt, 17,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A természeti katasztrófák, így a Harvey, az Irma és a Maria hurrikán okozta károk 529 millió euróval terhelték meg a társaság eredményét.

Az Allianz továbbra is a 10,3-11,3 milliárd eurós sávba várja az idei működési eredményt, de a viharkárok miatt csak a "felső felébe", míg korábban a "felső széle közelébe". Az Allianz azt is bejelentette, hogy további 2 milliárd eurós részvény-visszavásárlási programot indít a rövidesen kifutó 3 milliárdos programot követően.

A többi társaságot jobban megviselte a hurrikán-dömping

Az Allianz más társaságokhoz viszonyítva kevesebbet szenvedett a hurrikánoktól. A Münich Re, a világ legnagyobb viszontbiztosítója csütörtökön közölte, hogy a Harvey, az Irma és a Maria hurrikán, továbbá egyéb károk 3,2 milliárd euróval terhelték meg a társaságot.

A Swiss Re, a világ második legnagyobb viszontbiztosítója, október végén úgy becsülte, hogy a Harvey, az Irma és a Maria, továbbá a mexikói földrengés miatt a biztosító társaságoknak mintegy 95 milliárd dollár kárért kell helytállniuk. A Swiss Re költségei körülbelül 3,6 milliárd dollárra rúgnak, ami nagyjából annyi, mint a viszontbiztosító tavalyi nyeresége.

ARC

Markus Villig, napjaink egyik leggyorsabban növekvő...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Felismeri az élelmiszerekben található allergéneket a uSchool vállalakozói...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

Meghekkelték a hét végén a Coinrail dél-koreai kriptodeviza-váltó platformot,...

ÜZLET

Jelentősen erősödött az M&A piac.

Ezt olvasta már?

Kielemezték mitől rettegünk, ha az otthonunkra gondolunk »