A mai lesz Trump nagy napja

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Fontos nap ez Donald Trump életében, hiszen ma választhatják meg az Amerikai Egyesült Államok elnökének. Emellett az olasz Monte dei Paschi bank kötvénykibocsátására is figyelnünk kell

Ma formálisan is megválaszthatják amerikai elnöknek Donald Trumpot. Európában pedig az egyik legkockázatosabb olasz bank, a Monte dei Paschi tőkeemelésre készül, amely kritikus a bank helyzete miatt - mondta el Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

Erre figyelünk jövőre

Amilyen rosszul kezdődött ez az év a részvénypiacok számára, olyan jól alakult később, hiszen egymás után emelkedtek új csúcsokra a részvényárfolyamok. Az összes főbb index rekordot döntött, sőt, az olyan negatív előrejelzéseket is túlélte, mint amilyenek megelőzték a Brexit-et és Donald Trump amerikai elnökké választását - írja az Invest and Trade elemzője.

Rendesen a zsebébe nyúlt

A kampányköltségekből másfél év alatt 12,5 millió dollárt saját és családja cégeinél költött el legálisan Donald Trump megválasztott amerikai elnök - jelentette helyi idő szerint a CNN amerikai hírtelevízió.

A legtöbb pénzt, 8,7 millió dollárt a Tag Air nevű Trump-cég kapta, amely a megválasztott elnök repülőgépeit üzemelteti. A Trump Payrollnak és a Trump Tower Commercial nevű cégnek 2,2 millió dollárt fizettek a kampányköltségekből.

Izgulhatnak a bankjukért

Olaszország harmadik legnagyobb bankja pénteken megnyitotta lakossági kisbefektetői számára a kötvény részvénycsere programot, amely a bank tőkeemelésében az egyik kulcsfontosságú elem.

A Monte dei Paschi banknak az év végéig ötmilliárd eurót kell összegyűjtenie, különben az Európai Központi Bank felfüggesztheti tevékenységét, ami jelentős bank- és politikai válságot robbanthatna ki Olaszországban.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Nehézfémekkel szennyezet bébiételeket találtak »