A pénteki járatok kétharmadát törölték

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Törli pénteki járatainak kétharmadát a Lufthansa, mert a béremelést követelő légiutas-kísérők 24 órás munkabeszüntetést tartanak. A sztrájk ezúttal már a frankfurti, a berlini, a müncheni, a düsseldorfi, a stuttgarti és a hamburgi repülőteret is érinteni fogja.

 

A legnagyobb német légitársaság légiutas-kísérőit képviselő szakszervezet (Ufo) szerda este közölte, hogy a sztrájk ezúttal már a frankfurti, a berlini, a müncheni, a düsseldorfi, a stuttgarti és a hamburgi repülőteret is érinteni fogja.

Michael Lamberty, a Lufthansa szóvivője jelezte: remélik, hogy a tárgyalásokhoz való visszatéréssel elkerülhetővé válik a sztrájk. A légitársaság mindazonáltal máris törölte a járatok kétharmadát, hogy az utasok alternatív megoldást találhassanak.

Az Ufo mély sajnálatának adott hangot amiatt, hogy a bérvita ilyen szintig jutott el, de a munkabeszüntetésen kívül nem lát más lehetőséget követeléseinek nyomatékosítására. A péntekre tervezett 24 órás sztrájk csak akkor maradhat el, ha a Lufthansa hajlandó előzetes feltételek nélkül újrakezdeni a tárgyalást.

Az Ufo legfőbb követelése 5 százalékos béremelés. A Lufthansa 3,5 százalékos emelést ajánl. A tárgyalások a múlt héten futottak zátonyra, ezért az Ufo pénteken a frankfurti repülőteret érintő járatokon sztrájkolt, kedden pedig Frankfurt mellett Münchenben és Berlinben is. A szakszervezet szerdán és csütörtökön nem tart tiltakozó akciókat.