A sáv tetejét ostromolja az MTelekom - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

402-ig tudott pattanni a távközlési vállalat árfolyama, első körben útját állta az érték. Tovább próbálkozhat az itt húzódó akadállyal, aminek az áttörése a több hetes sávból történő kitörést is jelentené.

15 perces

Jó napot zárt az MTelekom árfolyama, 398 áttörését követően egészen az utóbbi hetek sávjának tetejéig, 402-ig pattant, ez az érték állt az emelkedés útjába. 400-nál tudott zárni az árfolyam, így tovább próbálkozhat az ellenállással akár már ma is, amennyiben 398 tartani tudja. Ellenkező esetben könnyen ismét jöhet egy túra a sáv aljához. Az utóbbi napok pozitív jelzései biztatóak, elsősorban a napos charton figyelhetőek meg. Összességében tehát pozitív kilátásokkal folytatódhat a kereskedés, 402 fölött 410-ig nyílhat meg az út első körben.

Napi

Tovább kapaszkodott fölfelé a távközlési vállalat árfolyama, tegnap már 402-t tudta ostromolni. Az indikátoroknál már alakul egy erősebb vételi jelzés, ami a sávból történő kitöréssel teljesülhet ki. Jelenleg mindenképpen pozitív kilátások próbálkozhat 402-vel az árfolyam, hiszen a pár hetes csökkenő háromszögből történő kitörés, illetve a 21 napos mozgóátlag lehagyása is pozitív jelzések, nem beszélve a korábban áttört csökkenő trendvonalról. 402 áttörésével az 50 napos mozgóátlag vehető célba 410-nél, ez lehet a következő érdemi akadály az árfolyam útjában.

Heti

Emelkedéssel zárta a hetet az MTelekom árfolyama, a korábbi két doji már meglebegtette a fordulat lehetőségét. A 400-as szint áttörésével lehet reális ez a forgatókönyv, tehát ezen a következő 1-2 héten sok múlhat. Az MACD egyelőre még a korrekció során kialakult negatív jelzésben, az indikátornak is jót tenne egy meggyőző kitörés a 400-as szint alól. Ha valóban sikerül fordulni és érdemi emelkedés indul, akkor a korábbi szintek és a 440 alatti lokális csúcs is célba vehető lehet. 391 letörése esetén folytatódhat csak a gyengülés.

Ezt olvasta már?

Trendvonalához tapad a BUX »