Alábecsülték a Honeywellt

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Felemásra sikerült a Honeywell International ipari konglomerátum harmadik negyedéve: a pénteken közzétett gyorsjelentés tanúsága szerint nyeresége nagyobb, összbevétele viszont kisebb lett az elemzői várakozásoknál.

Az amerikai vállalat profitja 1,26 milliárd dollárra emelkedett a szeptember végén befejeződő három hónapban, szemben az egy évvel korábbi 1,17 milliárd dollárral, az egy részvényre jutó nyereség 1,47 dollárról 1,60 dollárra nőtt.

A vállalat összesített bevétele 5 százalékkal 9,61 milliárd dollárra csökkent, miközben a kiadások 7 százalékkal 6,65 milliárd dollárra süllyedtek. A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők 9,85 milliárd dolláros bevételre és részvényenként 1,55 dolláros nyereségre számítottak.

A Honeywell legnagyobb üzletágában, a repüléstechnikai divízióban 2 százalékkal, míg az automatizálási és szabályozástechnikai ágazatban 3 százalékkal csökkentek a bevételek. Az erős dollár miatti negatív devizahatás nélkül éppen ellenkező lett volna az irány, csökkenés helyett 2, illetve 3 százalékos bevételnövekedést ért volna el a két fő üzletág.

A Honeywell egyúttal jelezte, hogy az eddigi 39-39,6 milliárd dolláros idei bevételi előrejelzését 38,7 milliárd dollárra csökkenti.

Ezt olvasta már?

Két évtizede nem volt ilyen visszaesés Japánban »