Alacsonyabb lett a Deere forgalma

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az amerikai Deere & Co a szakértők által vártnál alacsonyabb negyedéves forgalomról számolt be pénteken, adózott eredménye ugyanakkor jobb lett a vártnál, és a cég javította idei eredményvárakozását is.

Deere & Co - csökkenés

A világ legnagyobb mezőgazdaságigép-gyártója pénteken azt közölte, hogy a július végével záródott folyó pénzügyi év harmadik negyedében az eladásokból származó bevétele 6,83 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 5,86 milliárd dollárról, ami elmarad a szakértők által várt 6,92 milliárd dollártól.

A Deere adózott eredménye ugyanakkor jobb lett a becsültnél, elsősorban a kedvezőbb adózási feltételek hatására. A negyedéves profit 31,3 százalékkal 641,8 millió dollárra, részvényarányosan 1,97 dollárra ugrott, és ezzel felülmúlta a szakértői várakozások átlagában szereplő részvényenkénti 1,95 dollárt.

A cég szerint továbbra is mérsékelt a traktorjai és a mezőgazdasági betakarítógépei iránti globális kereslet, kivéve Dél-Amerikát, ahol meglódultak eladásai.

A Deere bizakodó, idei adózott eredményvárakozását 2 milliárd dollárról 2,1 milliárd dollárra javította pénteken. A Deere árfolyama 4 százalékos veszteséggel 118,90 dolláron állt a New York-i tőzsde pénteki, nyitás előtti elektronikus kereskedésében.

Estée Lauder - növekedés

Elemzők által vártnál jobban nőtt az Estée Lauder profitja a cég június végével zárult pénzügyi negyedik negyedévében, elsősorban annak a hatására, hogy nagy volt a kereslet több olyan márkája iránt, amelyeket nemrég szerzett meg.

Az amerikai kozmetikai óriáscég adózott eredménye a vizsgált három hónapban 229 millió dollárra, részvényenként 61 centre nőtt az egy évvel korábbi 94 millió dollár, részvényarányosan 25 centről.

Felülmúlták a várakozásokat

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 51 cent lett, jóval felülmúlva a szakértői várakozások átlagában szerepelt 43 centet. A kozmetikai cég eladásai 9 százalékkal 2,89 milliárd dollárra nőttek a június végével záródott három hónapban.

A sminktermékek eladása a negyedévben 16 százalékkal 1,31 milliárd dollárra emelkedett. Erre az üzletágra esik a cég teljes bevételének több mint 44 százaléka. A júliussal kezdődött új üzleti évre az Estée Lauder 8-9 százalékos eladásnövekedésre és 3,87-3,94 dollár részvényarányos eredményre számít, ami felülmúlja a szakértők által várt részvényenkénti 3,79 dollárt.

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

Ezt olvasta már?

Közeleg a határidő - a te vállalkozásod már felkészült? »