Amerikai adatra várt Ázsia

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Túlnyomórészt mínuszban zártak Ázsia és a csendes-óceáni térség irányadó tőzsdéi csütörtökön a Wall Street előző napi középszerű teljesítménye után, miközben a befektetők már az amerikai gazdaság harmadik negyedéves GDP-adatsorát várják.

Mínuszban az indexek

A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,53 százalékkal 422,50 pontra csökkent kedden a helyi idő szerinti késő délutáni kereskedésben.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója lefordult az egyéves csúcsról, és alacsony forgalom mellett 0,09 százalékkal, 19 427,67 pontra csökkent, míg a szélesebb körű Topix-index 0,07 százalékkal, 1543,82 pontra süllyedt. Tokió pénteken nemzeti ünnep miatt zárva tart majd.

A dél-koreai Kospi 0,11 százalékos mínuszban, 2035,73 ponton, míg az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,54 százalékos nyereségben, 5643,94 ponton zárt. Kínában csökkent az irányadó indexek többsége.

Aggódnak a befektetők

A bank- és ingatlanpiaci részvények árfolyamának csökkenését nem tudta teljes mértékben ellensúlyozni a közműszolgáltatók erősödése, miután a hatóságok jelezték, hogy szigorítják a biztosítók működésének szabályozását, illetve a miniszterelnök a túlhevült ingatlanpiac megregulázására széleskörű intézkedéseket szorgalmazott.

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite csekély mértékben, 0,07 százalékkal, 3139,56 pontra emelkedett, a második legnagyobb kínai tőzsde, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index viszont 0,06 százalékkal, 10 306,92 pontra, a Sanghajban és Sencsenben jegyzett 300 legnagyobb társaság CSI-300-as indexe pedig 0,09 százalékkal 3335,67 pontra süllyedt. Hongkongban az irányadó mutató, a Hang Seng 0,81 százalékos mínuszban, 21 633,00 ponton közelít a záráshoz.

A globális kereskedésnek jobban kitett Hongkongban a kockázatvállalási kedvet visszavetette, hogy szerdán már gyengültek az indexek New Yorkban, mivel a befektetők elkezdtek aggódni amiatt, hogy az elnökválasztási utáni ralli eredményeként túlértékeltté váltak a részvények.

Ma már ne várjunk túl sokat a piacoktól
Csökkenéssel nyitottak a vezető európai értéktőzsdék csütörtökön, a karácsony előtti utolsó teljes értékű munkanapon, a BUX gyakorlatilag stagnált.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Technológia miatt drágult New York »