Az E.ON vételi ajánlatot tett az Elmű-re és az Émász-ra

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Nyilvános vételi ajánlatot tett az E.ON Hungária Zrt. az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. részvényeire - tette közzé a két társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A Budapesti Elektromos Művek (Elmű) Nyrt. arról tájékoztatta részvényeseit és a piaci szereplőket, hogy pénteken kézhez vette az E.ON Hungária Zrt.-nek az Elmű valamennyi részvényese számára tett, nyilvános vételi ajánlatát, amely a társaság által kibocsátott, egyenként 10 000 forint névértékű, névre szóló törzsrészvények megvásárlására irányul. Az ajánlati ár 34 585 forint részvényenként. Az Elmű azt is bejelentette, hogy az E.ON Hungária megszerezte a társaság egyenként 10 000 forint névértékű, névre szóló törzsrészvényeinek 27,25 százalékát. Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. szintén arról tájékoztatott, hogy pénteken kézhez vette az E.ON Hungária Zrt.-nek az Émász valamennyi részvényese számára tett, nyilvános vételi ajánlatát, amely a társaság által kibocsátott, egyenként 10 000 forint névértékű, névre szóló törzsrészvények megvásárlására irányul.

Az ajánlati ár 31 701 forint részvényenként. Az Émász azt is bejelentette, hogy az E.ON Hungária megszerezte a társaság egyenként 10 000 forint névértékű, névre szóló törzsrészvényeinek 26,83 százalékát. A közlemények szerint az Elmű és az Émász igazgatóságának az ajánlatokkal kapcsolatban független pénzügyi tanácsadó értékelését kell beszereznie, valamint ki kell kérnie a társaságnál dolgozó munkavállalók képviselőinek véleményét is. Az ajánlattevő az ajánlatot jóváhagyásra benyújtotta a Magyar Nemzeti Bankhoz, a jegybank a jóváhagyásáról 10 munkanapon belül hoz döntést - áll a közleményben. A két társaság papírjaival a BÉT standard kategóriájában kereskednek. Az Elmű részvényeinek utolsó ára csütörtökön 32 000 forint volt, az elmúlt egy évben a legalacsonyabb ára 26 200, a legmagasabb 33 200 forint volt. Az Émász utolsó ára csütörtökön 27 800 forint, az elmúlt egy évben minimuma 23 800, maximuma 28 200 forint volt.

Ezt olvasta már?

Új funkciót kapott az E.ON alkalmazás »