Az európai élvonalba kerülhet a Masterplast

| forrás:
mti/TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Április 13-án került átadásra a Masterplast háromlépcsős beruházásának első része Szabadkán. Tibor Dávid elnök-vezérigazgató szerint, ha befejeződik a fejlesztés összesen 200 új munkahely jön létre Szerbiában és a cég árbevétele legalább 10 millió euróval fog növekedni.

Sikeres évet zárt a Masterplast

Több mint 2,8 millió euró adózás utáni eredményt ért el a Masterplast Nyrt. tavaly, csaknem négyszeresére nőtt a nyereség az előző évi 766 ezer euróról; ez lehetőséget adhat osztalékfizetésre - közölte a társaság csütörtökön.

A Masterplast Nyrt. 83,8 millió eurós bevételt ért el tavaly, ami 3 százalékkal múlta felül a 2014-es értéket. A nyers- és alapanyagárak, illetve az árfolyamok kedvezőtlen változásai ellenére csak kis mértékben csökkent a társaság kereskedelmi árrése, amit szállítási és egyéb költségek csökkentésével ellensúlyozott, így működési eredménye a megelőző év szintjén alakult - közölték.

Tavaly a negyedik negyedévében 19,27 millió eurós árbevételt ért el a vállalat, ami két százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakáétól, ugyanakkor stratégiai termékeiben 10 százalékos volt a növekedés.

Élénkülő építőipar segít

A múlt év végén javuló tendenciákat tapasztaltak a társaság fő piacain. Az árbevételhez a legnagyobb mértékben hozzájáruló magyar, román és szerb piacokon élénkült az építőipar, illetve ennek jeleit mutatta a horvát gazdaság és az ottani építőipar is. Javult a helyzet a szlovák és a lengyel piacon, valamint a helyi deviza stabilizálódásával konszolidálódott az ukrán piac.

A magyar és a román piacokon egyaránt 10 százalékkal nőtt a Masterplast árbevétele a negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, míg az exportpiacokon ennél is nagyobb, 18 százalékos bővülést ért el a cég - közölték.

A piaci folyamatokhoz történő rugalmas alkalmazkodással javították a nyereségtermelő képességet, a megtermelt nyereség mértéke és a vállalat pénzügyi pozíciója megnyitja a kaput az osztalékfizetés lehetősége előtt - idézi a közlemény Tibor Dávidot, a Masterplast Nyrt. vezérigazgatóját.

Ezt olvasta már?

Vegyes a hangulat az amerikai tőzsdéken »