Az idén lesz eredménye az átalakításnak a Masterplastnál

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A múlt évben 81,3 millió eurós árbevételt ért el a Masterplast Nyrt. a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült auditált, konszolidált éves beszámoló szerint, ez 5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, ugyanakkor az üzleti eredménye több mint ötszörösére, 2,6 millió euróra növekedett - közölte a társaság a BÉT honlapján.

A tavalyi adózott eredmény 1,22 millió euró volt, a 2012. évi 1,2 millió euró veszteség után.

Az árbevétel közel felét a homlokzati hőszigetelő rendszerek és azok elemei adták. A bevétel közel 20 százaléka keletkezett a hő-, hang-, és vízszigetelő anyagokból, 15 százaléka a tetőfóliákból és a tető kiegészítőkből. A bevétel egynegyede Magyarországról, egyötöde pedig Romániából származott. A maradék Horvátország, Ukrajna, Szlovákia és Lengyelország között oszlott meg.

A múlt év végén bevezetett szervezet-átalakítási intézkedések - a vállalat várakozásai szerint - az idén fejtik ki igazán pozitív hatásukat. A társaság az ukrajnai expandált polisztirol (EPS) és porkeverék gyártás-beruházást felfüggesztette a bizonytalan ukrán belpolitikai helyzet miatt.

A pénteki közgyűlés Gara Iván és Szőnyi András helyére két új külső tagot választott a cégcsoport igazgatótanácsába. Dirk Theuns az ATAB Group, az Asphaltco, a Nebiprofa és az IKO Insulations vezérigazgatójaként szigetelési anyagok gyártásában szerzett tapasztalataival támogatja a cégcsoport fejlesztését. Martin Hajdu György, a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docense, tőzsdei, pénzügyi és szervezetfejlesztési szakértelmével járul hozzá a Masterplast-csoport további fejlődéséhez.

Ezt olvasta már?

Jó hangulatot váltottak ki a munkanélküliségi adatok »