Beindult a szezon: erre figyelj a héten!

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Múlt héten az Alcoa számaival megkezdődött a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon. A legfontosabb amerikai részvényindex, a Dow Jones Industrial Average (DJIA) több cége is jelenti eredményeit ezen a héten. Nézzük meg a 24/7 Wall St. segítségével, hogy melyik vállalattól mire számíthatunk!

Johnson & Johnson

A Johnson & Johnson kedden jelenti harmadik negyedéves eredményét. Az elemzők becslése szerint 17,48 milliárd dolláros bevételt és 1,45 dolláros részvényenkénti profitot (EPS) ért el a vállalat. Az amerikai egészségügyi-kozmetikai cég gyógyszereladási számaival a második negyedévben meglepte a befektetőket. A gyógyszer-értékesítés vezeti a vállalti eladásokat, és hozzájárul a növekedéshez. Az amerikai fogyasztók egészségügyi kiadásai 3 százalékkal növekedtek, ugyanakkor a szektor bevételei 9 százalékkal csökkentek.

A Johnson & Johnson részvényei 95,37 dolláron zárták a pénteki kereskedést, a papír konszenzusos célára 109,52 dollár. Az elmúlt egy évben 81,79 és 109,49 dollár között mozgott az árfolyam.

Intel

A világ legnagyobb integrált áramkör gyártó vállalata szerdán hozza nyilvánosságra gyorsjelentését. A Thomson Reuters konszenzusa szerint 0,59 dollár részvényenkénti profitot és 14,24 milliárd dolláros bevételt várnak az elemzők. A cég igazán megalázó helyzetben volt az elmúlt időszakban a Wall Streeten, bár a második negyedéves számai sokkal jobbak lettek a vártnál. Bár sokan visszatértek a cég korábbi részvényesei közül, még mindig elmarad a szektorbeli társaktól, és meg sem közelíti a 2014-es szárnyalását. Annak ellenére, hogy a második negyedévben nagyon jó számokat jelentett, az Intel árfolyama még most is 8,3 százalékkal marad el a korábbi csúcstól.

A chipgyártó cég árfolyama 32,14 dolláron zárta a pénteki kereskedést. Árfolyama 24,87 és 37,9 dollár között mozgott az elmúlt egy évben. Az elemzők konszenzusos célára 33,90 dollár.

UnitedHealth

A UnitedHealth Group csütörtökön teszi közzé friss számait. Az elemzők konszenzusa szerint 1,64 dolláros EPS és 40,18 milliárd dolláros bevételt jelenthet a cég. A cég részvényei nagyon kelendőek, főleg, hogy az egészségügyi ágazatot felülről konszolidálják, így az ágazatban nagy a növekedési potenciál. A UnitedHeath az egészségügyi szolgáltatások széles spektrumát kínálja mind az egyének, mind a munkáltatók számára, a Medicare és a Medicaid kedvezményezettjeinek szintúgy. Kapcsolatban állnak 6 ezer kórház és intézmény 800 ezer orvosával és egészségügyi dolgozójával.

Pénteken 119,27 dolláros árfolyam zártak a cég részvényei. Az elmúlt egy évben 80,72 és 126,21 dollár között kereskedtek a papírokkal. A célára jelenleg 146,45 dollár.

General Electric (GE)

A GE harmadik negyedéves eredményeit pénteken hozzák nyilvánosságra. A várakozások szerint 0,26 dolláros EPS-t és 28,69 milliárd dolláros bevételről számolhat be a cég. A GE az elmúlt években sokat botladozott, már nem hozta a régi formáját (a GE az egyetlen cég, amely a DJIA létrehozása óta az index tagja). Átalakításokat jelentettek be, például eladták a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó részleget is. Új életet lehelhet a vállalatba Norman Peltz Trian Partners hedge fundja, amely 2,5 milliárd dollárt invesztált a cég részvényeibe. A GE egy változatos, globális ipari vállalat, termékei és szolgáltatásai közé tartoznak energiatermelő berendezések, hajtóművek, mozdonyok, orvosi készülékek, lízing és pénzügyi tevékenységek. A Merril Lynch elemzői szerint óriási potenciál van a cég energetikai üzletágában.

A GE a múlt heti kereskedést 28,07 dolláros árfolyammal zárta. A konszenzusos célára 29,62 dollár. Az elmúlt egy évben 19,37 és 28,68 dollár között kereskedtek a vállalat részvényeivel.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Kissé korrigálta mindenkori mélypontját a forint »