Belehúzott az UniCredit

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az utóbbi több mint egy évtized legnagyobb nyereségét könyvelhette el az UniCredit az idei első negyedévben, jóval meghaladva az elemzői várakozásokat, a jutalékok emelkedésének köszönhetően.

A mérlegfőösszegét tekintve legnagyobb olasz bank csütörtökön közölte, hogy a március 31-ével végződött negyedévben nettó nyeresége 1 milliárd 112 millió eurót tett ki, éves összevetésben 22,6 százalékkal emelkedett.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Elemzők 766 millió eurót vártak. A bank bevétele 5 milliárd 114 euróra rúgott január-máciusban, 4,2 százalékkal nőtt az előző negyedévhez, éves összevetésben viszont 0,7 százalékkal csökkent.

A működési költségek éves szinten 5,2 százalékkal 2 milliárd 738 millió euróra csökkentek. A pénzintézet elsődleges alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) 13,06 százalékpontra javult az egy évvelkorábbi 11,45 százalékról.

A tényleges saját tőkére vetített kiigazított megtérülési ráta (RoTE) 8,9 százalékra nőtt, szemben az egy évvel korábbi 7,0, illetve az előző negyedévi 5,5 százalékkal. A vártnál jobb gyorsjelentésnek köszönhetően az UniCredit árfolyama emelkedik a milánói tőzsdén, csütörtök kora délután 1,25 százalékos pluszban, 17,75 eurón forogtak a részvények, napi maximumán 18,06 eurón állt a jegyzése.

Ezt olvasta már? Lassan keresztet vethetünk az olasz gazdaságra.
Minden esélye megvan Olaszországnak arra, hogy gazdasági teljesítménye negatív irányba forduljon, hiszen olyan problémákkal néz szembe az ország, mint a gyenge bankrendszer vagy a magas munkanélküliség.

Ezt olvasta már?

Rekord után részvénykibocsátásra készül az OTT »