Bevásárol a Telekom

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Telekom mintegy 42 millió euróért (körülbelül 13 milliárd forintért) vásárolja meg a GTS Hungary alternatív infokommunikációs szolgáltatót a Deutsche Telekomtól - közölte szerdán a Magyar Telekom, amelynek igazgatósága jóváhagyta a vásárlásról szóló döntést.

A GTS Hungary megvásárlásával a Magyar Telekom elsődleges célja, hogy tovább erősítse piaci pozícióját üzleti ügyfelei körében - beleértve a nemzetközi nagykereskedelmi ügyfeleket is - az üzleti szolgáltatások piacán.

A megvásárolt cég jelenleg mintegy 7 ezer üzleti előfizetőnek nyújt országszerte vezetékes hang-, adat-, internet- és informatikai szolgáltatást, ugyanakkor közel 11 ezer lakossági előfizetője is van, akiknek vezetékes telefon- és internetszolgáltatást kínál, míg jelentős a hazai és nemzetközi nagykereskedelmi üzletága is.

A Magyar Telekom most arra fókuszál, hogy a GTS Hungary tevékenységét néhány éven belül, minél sikeresebben integrálja a vállalatcsoportba.

Tervei szerint közép- és hosszútávon lehetőséget teremt a vezetékes és mobil keresztértékesítésre, informatikai szolgáltatási piacának bővítésére, valamint a folyamat-, hálózat- és létszám-racionalizálás révén költségmegtakarításra is - olvasható a közleményben.

A Deutsche Telekom csoporton belüli tranzakció várhatóan 2015 második negyedévében zárul le.