Cibálja a Brexit a font árfolyamát

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Megvan az esély arra, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon, a kimenet azonban továbbra is kérdéses, így érdemes ezzel kalkulálni a héten a kereskedés során is.

Szokatlanul nagy volatilitás jöhet a héten a devizapiacon a brit szavazás miatt. A jelenlegi állás szerint ismét többségbe kerültek a menni vágyók. Erre a hírre a font jelentőset erősödött. - mondta el Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

Itthon is mindenki erre figyel

Csütörtökön lesz a népszavazás arról, hogy a britek benn-e maradnak az unióban. A felemás exit poll-okat elég hektikusan reagálta le a font árfolyama. A magyar befektetőket is egyre jobban elbizonytalanítják a brit népszavazás okozta piaci reakciók, májusban folytatódott a tőkekivonás a pénzpiaci alapokból a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) adatai szerint - tájékoztatott a K&H Bank Zrt.

Londoni pénzügyi elemzők szerint nem közvetlenül, hanem elsősorban az euróövezet közvetítésével gyakorolna negatív hatást a közép- és kelet-európai EU-gazdaságokra, ha a brit EU-tagságról csütörtökre kiírt népszavazáson a többség a Brexitre, vagyis a kilépésre voksolna.

Ha a Brexit megtörténik, akkor újra kell tárgyalni az uniós költségvetést. Evvel kapcsolatban fontos kérdés, hogy hazánk uniós támogatása hogyan fog változni. Ez már rövidtávon is hatást gyakorolhat a forintra. A jövőhét érdemes lehet a dollárral szemben figyelni a hazai devizát.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Ismét a lejtmenet jellemzi a forintot »