Csak pislákol a hazai részvénypiac

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Februárban jelentősen bővült a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma, a részvények 9,4 milliárd forintos napi átlagforgalma több mint 40 százalékkal magasabb a januári 6,6 milliárdnál - közölte a BÉT hétfőn.

A részvények 188,4 milliárd forintos adásvétele 42,2 százalékkal haladta meg a januárit, az azonnali piac 194,6 milliárd forintos összforgalma pedig 37,5 százalékkal több az előző havinál. Az év első két hónapjának forgalma ugyanakkor elmarad az előző év azonos időszakitól: a 320,9 milliárd forintos január-februári részvényforgalom 17,5 százalékkal alacsonyabb a 2014 első két havinál, míg a teljes azonnali forgalom, 336,1 milliárd forint, 16,2 százalékkal marad el az előző évitől.

A származékos piac forgalma csökkent februárban: az 553 ezer megkötött kontraktus árfolyamértéke meghaladta a 177 milliárd forintot, ami 42 százalékkal alacsonyabb a januárinál. A derivatív terméktípusok közül egyedül a határidős index forgalma nőtt, árfolyamértéken 20,7 százalékkal januárhoz képest.

Az előző hónap részvénypiaci forgalmi rangsorához képest februárban a Concorde Értékpapír Zrt. végzett az élen, 63,8 milliárdos részvénypiaci forgalmával az ügyletek összértékének 16,9 százalékát bonyolította. Második helyen az Erste Befektetési Zrt. állt 16,5 százalékos részesedéssel, majd a WOOD & Company a.s. következett 13,5 százalékkal. Negyedik és ötödik helyre a KBC Securities Magyarországi fióktelepe és az Equilor Befektetési Zrt. kerültek, 9,2 és 8,5 százalékos piaci részesedéssel. A januári sorrend Erste, Wood, Equilor, Concorde és KBC volt.

Ezt olvasta már?

Megakrán - Közgyűlési határozatok »