-->

Csányi szerint 40 százalékkal többet ér az OTP

| szerző:

Esemény- és forgalomdús napon van túl a Budapesti Értéktőzsde.

2020.10.08., Csütörtök

BUX
33 561,05
-90.5
-0,27

DAX
12 916,87
+21.5
+0.17%

CAC
4 880,33
-13,59
-0,28%

DOW
28 283,64
+509.59
+1.83%

S&P 500
3 417,60
+58,47
+1,74%

NASDAQ 100
11 493,82
+204,09
+1,81%

Random info

Ma a portfólió rendezvényt tart a DM-KER jövőbeni részvénykibocsátásáról, mely eseményen Virág Ferenc és Bátor Ferenc is beszélni fog. A rendezvény offline es online is elérhető, de a részvétel regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tehetnek meg: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/klub/ujabb-reszvenykibocsatas-a-magyar-tozsden-online-es-offline/1126/attekintes

Belföld

Jelentős forgalomnövekedés mellett esett a BUX

Csányi szerint 40%-kal is többet érhet az OTP

Szerdán is esett a MOL

Magas volatilitással esett a Richter

Erősödni tudott a forint

Külföld

Erős emelkedés Amerikában

Mi történik a légitársaságokkal?

Jó negyedévet zárt a Samsung

Technikai elemzések

Nem torpant meg az OTP - A teljes elemzésért kattintson a képre!

Egyértelmű duplaalj látszik kialakulni az Allianz grafikonjában - A teljes elemzésért kattintson a képre!

Belföld

Jelentős forgalomnövekedés mellett esett a BUX

Esemény és forgalomdús napon van túl a Budapesti Értéktőzsde.  Több, mint 12 milliárd forintos volumen mellett 0,27%-ot esett a BUX.  A nap elején és végén is próbált közeledni a 34 000-es szint felé az index értéke, de végül 33 561 ponton sikerült csak zárni.

Csányi szerint 40%-kal is többet érhet az OTP

A bankvezér, Csányi Sándor tegnap azt nyilatkozta, hogy véleménye szerint az OTP részvényei 30-40%-kal többet érnek a jelenlegi árfolyamnál. A bejelentés után egész nap emelkedéssel próbálkozott az OTP. A nap végére 0,8%-os emelkedéssel és egy közel 6 milliárd forintos forgalommal tudott zárni.

Szerdán is esett a MOL

Ezen a héten csak esni tud a MOL. Egészen méretes, 1,86%-os esést produkált szerdán az olajpapír. Tette mindezt egy 1,5 milliárdos forgalommal karöltve. A fontosabb 1700 forintos ellenállással nem sikerült megbirkóznia. A múlt heti nagy felpattanás és a sajátrészvény vásárlási program egyelőre nem hozott tartós fordulatot.

Magas volatilitással esett a Richter

A Richter részvényei tegnap koradélután hirtelen hatalmasat ugrottak napon belül. Ehhez hozzájárulhatott, hogy a sajtó lehozta: a cég a koronavírus egyik legígéretesebb gyógyszerét kezdte gyártani. 6500 ft-os ár alól 6700 ft fölé tépték a papírt a hírre. Fontos információ ezzel kapcsolatban, hogy a legyártott gyógyszerek nem kerülnek kereskedelmi forgalomba, így nem lesznek hatással a gyártó fundamentumaira. Piaczárásra csúnyán visszaadták a részvényeket, így 6505 ft-on zárt a részvény egy jelentős, 4,2 mrd ft-os forgalom kíséretében. 

Erősödni tudott a forint

Egyértelmű erősödést láthattunk tegnap a forint piacán. Az EURHUF árfolyama 0,51%-kal csökkent így 359,11 forinton zárt. Az USDHUF árfolyama ennél még többet, 0,75%-os esett, így 305,33 forinton zárva a napot.

Külföld

Erős emelkedés Amerikában

Az amerikai részvények meredeken emelkedtek szerdán, miután Donald Trump elnök tweetelt a légitársaságok támogatásáról és egyéb ösztönző intézkedésekről, remélve, hogy egy kisebb támogatási csomagot elfogadhatnak a törvényhozók. A Dow 509 ponttal, azaz 1,83%-kal magasabban 28283 ponton zárt. Ez volt a Dow legnagyobb egynapos növekedése július közepe óta. Az S&P 500 1,74% -kal 3417 pontra emelkedett, míg a Nasdaq 1,81% -kal 11 493-ig növekedett. A futures alapján kitarthat a növekedés a mai napon is a Dow 0,34%, az S&P 500 0,31%, a Nasdap pedig 0,29% pluszban van.

Mi történik a légitársaságokkal?

Hatalmas segélycsomagok mentették meg a légitársaságokat abban az időben, amikor a repülés a koronavírus miatt szinte teljesen leállt, de a legrosszabb még hátra van – mondták az elemzők. A Cirium utazási adatokkal foglalkozó cég megállapította, hogy 2020-ban 43 kereskedelmi légitársaság vallott kudarcot - teljesen megszüntette vagy felfüggesztette működését -, szemben az összes 2019-es 46-tal és 2018-as 56-tal. Ez első ránézésre nem tűnhet kiemelkedően rossz adatnak, de általában a legtöbb légitársaság év végén megy csődbe. A pandémia hatása olyan nagy, hogy a nagyobb légitársaságokat is rosszul sújtották ebben a környezetben - mondta Rob Morris, a Cirium munkatársa.

Jó negyedévet zárt a Samsung

A Samsung Electronics csütörtökön közölte, hogy a harmadik negyedévben a nyeresége valószínűleg 58%-kal nőtt az egy évvel ezelőttihez képest. A negyedév működési nyeresége 12,3 billió koreai won (kb. 10,6 milliárd dollár) volt - közölte útmutatójában a Samsung. A konszolidált értékesítés hozzávetőleges 52 milliárd dollár.

Napi Feri

Végignézek a világon és nem az jut az eszembe róla, hogy mennyire igazságos lenne. Természetesen az igazság relatív. Tudják mit gondolok a Társadalmi Igazságosságról? Azt, hogy alapvetően az igazság a mai világunkban egy "látszati fogalom". Aminek akarunk tűnni, amit ki akarunk nyilatkoztatni, amire úgy akarunk büszkék lenni, hogy valójában magunk sem tudjuk hol is lakik bennünk emberekben az igazság, az igazságosság..  
 Elégedett vagy a mai hírlevelünkkel? Oszd meg velünk véleményed!

          


Tájékoztatás:

A fenti hírlevél marketingközleménynek minősül, nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás. A fenti hírlevél sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A hírlevélnek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal. A hírlevélben szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, változásra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A hírlevélben szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget. A hírlevélben megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk. A Random Capital Zrt. nem garantálja a hírlevélben található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a hírlevélben található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a hírlevél alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Társaság feladatkörei közé. A hírlevélben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, kockázattűrő képességének. A jelen hírlevélben foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek. A hírlevelet készítő díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ a cikkben szereplő előrejelzéstől, állásponttól.

A külföldi indexek származtatott CFD értékek, melyek eltérhetnek az azonnali piacon tapasztalt záró, vagy az aktuális határidős értékektől.

Források:

portfolio.hu ; cnbc ; marketwatch ; investopedia


Kapcsolat:

randomcapital.hu
info@randomcapital.hu