Csúcsra jár a jelentési szezon - Mi jön még?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 3 perc

A vállalati gyorsjelentési szezon ezen a héten tovább pörög. Mit várnak az elemzők, hogyan alakulhat a részvények kereskedelme és milyen hírek színesíthetik az eredményjelentéseket? A 24/7 Wall ST. összeszedte, mire számíthatunk ezen a héten.

Coca-Cola

Az üdítőital-gyártó kedden hozza nyilvánosságra negyedik negyedéves eredményét. A Thomson Reuters elemzői 10,76 milliárdos árbevételt és 0,42 dolláros részvényenkénti nyereséget várnak.

A vállalat jövőjének szempontjából fontos tényező, hogy nemrégiben részesedést szerzett a Keurig Green Mountain-ben és a Monster Beverage-ben. A Coca-Cola tovább lépett, most már nem csak a szénsavas üdítők és ásványvizek palackozása kulcsfontosságú, a kávék és energiaitalok felé nyitott a cég, ez fontos megkülönböztető tényező lehet a piacon.

A cég részvényei 41,83 dollárral zártak hétfőn. Elemzők konszenzusos véleménye szerint a célárfolyam 44,61 dollár. Az elmúlt 52 hétben 36,89 és 45 dollár között mozgott az árfolyam.

PG&E

A PG&E szintén kedden hozza nyilvánosságra eredményét. Szakértői becslések szerint 4,03 milliárdos árbevételről és 0,53 dolláros részvényenkénti profitról számolhatnak be.

A PG&E az Egyesült Államok egyik legnagyobb földgáz és áramszolgáltatója. A San Fransisco-i központtal működő cégnek 20 ezer alkalmazottja van, és közel 16 millió embert lát el gázzal, illetve árammal Észak- és Közép-Kaliforniában. A cég készletállománya 40 százalékkal emelkedett 2014-ben.

Az energiaipari cég pénteken 56,06 dolláros árfolyammal zárt, a célárfolyam 57,28 dollár. Az elmúlt egy évben 41,40 és 60,21 dollár között mozgott a részvények ára.

Applied Materials

Az Applied Materials szerdán jön ki negyedéves számaival. A várakozások szerint 2,34 milliárdos árbevételt és 0,27 dolláros részvényenkénti nyereséget jelentenek.

A cég régóta húzónév a chipgyártók között, a Stifel brókerház elemzői szerint 2015 egyik legígéretesebb vállalata. Az Applied Materials komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy a nanotechnológiában is erős pozíciót építsen ki, ez hosszú távon igen jövedelmező üzletággá válhat.

Tegnap 23,51 dolláros árfolyammal zárták a kereskedést. Elemzők szerint a részvények célára 27,03 dollár. Éves szinten 17,11 és 25,71 dollár között mozgott a részvényárfolyam.

Cisco

A Cisco Systems szerdán hozza nyilvánosságra eredményét. A konszenzusos vélemény szerint 11,79 milliárdos árbevételt és 0,51 dolláros részvényenkénti profitot közölhetek.

A technológiai eszközöket gyártó amerikai cégnek az utóbbi időben több nehézséggel is meg kellett küzdenie. A távközlési szolgáltatók csökkenő kereslete, a feltörekvő piacok gyengélkedése és a jövedelmező kapcsolt szolgáltatásokat terhelő online fenyegetések szűnni nem akaró problémát jelentenek. Ugyanakkor a javuló európai vállalati környezet és az hazai piac növekedése ellensúlyozhatja ezeket a problémákat.

A hét első napját 27,12 dolláros árfolyammal zárták a tőzsdén, a konszenzusos célár esetükben 28,63 dollár. Az elmúlt 52 hétben 21,27 és 28,70 dollár között mozgott a cég papírjainak ára.

Pepsi

A Pepsi szintén szerdán számol be az elért profitról. A Thomson Reuters elemzői 19,66 milliárd árbevételt és 1,08 dolláros részvényenkénti profitot várnak.

Legutóbbi eredményjelentésében messze meghaladta az elemzői várakozásokat. Most közepes szintű eredményt és 1 milliárd dolláros megtakarítást várnak a cégtől. Az alacsony nyersanyagárak és az infláció nagyban csökkenthette a költségeket.

Hétfőn 95,97 dolláron kereskedtek a vállalat részvényeivel, az elemzők konszenzusos célára 103,14 dollár. Az utóbbi egy évben 77,01 és 100,7 dollár között mozogott az árfolyam.

Whole Foods

Szintén a szerdai gyorsjelentők közé tartozik az bioélelmiszerekkel foglalkozó Whole Foods Market. A konszenzusos becslés szerint 4,67 milliárdos árbevételt és 0,45 dolláros részvényenkénti profitot várhatunk a cégtől.

A Whole Foods életében májusban óriási fordulat állt be: a vállalat részvényei egy profit warning bejelentésre 44 százalékkal 36 dolláros mélypontra zuhantak. Januárra azonban már felülteljeítő volt az S&P500-hoz képest, mivel az Argus a gyengülés idején vételi ajánlást fogalmazott meg. A cég árfolyama novemberben tért magához.

A hét első napját 52,94 dolláros árral zárták, a célára azonban 49,25 dollár. Az elmúlt egy évben 36,08 és 56,42 dollár között mozgott az árfolyam.

Tesla

A Tesla eredményeire is szerdáig kell várni. Szakértők 1,23 milliárdos árbevétellel és 0,31 dolláros részvényenkénti profittal számolnak.

Januárban az amerikai autópiacon a Tesla megverte az addigi piacvezető márkát, a Nissan Leaf-et. A Model S-ből 1300 darabot, a Leaf-ből pedig 1070 darabot értékesítettek a hybridcars.com szerint. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a januári forgalom hagyományosan jóval kisebb a decemberihez képest, hiszen az év utolsó hónapjában az autókereskedők mindent megtesznek, hogy feltornázzák a számokat.

Az autógyártó 217,48 dollárral zárta a tegnapi tőzsdei kereskedést. Ezzel még mindig jócskán elmarad a 272,16 dolláros célártól. Az utolsó 52 hétben rendkívül volatilis volt a Tesla-részvény, árfolyama 177,22 és 291,42 dollár között mozgott.

AIG

Az American International Group (AIG) csütörtökön ismerteti eredményét. A Thomson Reuters elemzőinek konszenzusa szerint 8,67 milliárdos árbevétel mellett 1,05 dolláros részvényenkénti nyereséget jelenthetnek.

Az AIG a világ egyik vezető biztosítója, amely 130 országban van jelen. Szolgáltatásaikat egyéni és vállalati ügyfeleknek, valamint kereskedőknek kínálják. Nem szabad feledni azonban, hogy növekedni az elmúlt időszakban csak úgy tudott, hogy felvásárolta az ír egészségbiztosítási szolgáltatót.

A biztosítótársaság papírjaival hétfőn 52,14 dolláron kereskedtek, a célárfolyam 61,63 dollár. Az elmúlt egy évben 47,64 és 56,79 dollár között mozgott az árfolyam.

Groupon

A Groupon szintén csütörtökön teszi közzé negyedéves gyorsjelentését. A szakértők 909,7 milliós árbevételt és 0,03 dolláros részvényenkénti profitot várnak a cégtől.

A Groupon részvényei február elején szárnyra kaptak, miután az Ascendiant Capital Markets vételre ajánlotta a kuponos cég papírjait. Kezdetben ralizni kezdett az árfolyam, majd csillapodott a kereskedők lendülete, de a legtöbb elemző cég tartásra és vételre módosította ajánlatát.

A kuponos értékesítő részvénye tegnap 7,45 dolláron zárt, célára 8,61 dollár. Az elmúlt évben 5,18 és 11,21 dollár között mozgott az árfolyam.

Zynga

A Zynga is csütörtökön jelenti negyedik negyedéves eredményét. Elemzők 201,1 millió dolláros árbevételt és 0,00 dolláros részvényenkénti profitot várnak.

A Zynga több népszerű közösségi játék - Farmville, Zynga Casino és Words With Friends - tulajdonosa, több mint 100 millió felhasználójuk van. A menedzsment előrejelzése szerint a bevétel 170 és 200 millió dollár között lehet, a veszteség 34-51 millió dollárra rúghat.

Tegnap 2,75 dolláron cseréltek gazdát a cég részvényei, konszenzusos célára 3,31 dollár. Az elmúlt évben 2,20 és 5,89 dollár között mozgott az árfolyam.