Eladók vették a Teslát

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Ahogy azt már megszokhattuk, Elon Musk az ujja köré csavarta a részvényeseket.

Nagyot ugrott a Tesla a közgyűlés után, ahol Elon Musk megerősítette pozícióját és többek közt bejelentette, hogy már a hónap végén elérhetik a heti 5 ezer darabos gyártást. A kurzus 10 százalékos emelkedéssel reagált.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

A befektetők fejeket akartak

Baljós hangulat előzte meg a közgyűlést, ahogy az Equilor elemzői emlékeztettek: a Tesla körül az utóbbi hónapokban sűrűsödtek a gondok. A Model 3 gyártásának ütemezése folyamatos csúszásokat mutatott, az autók minősége nem kiváló és a fékteszteken is csalódást keltett az új modell. Ezen túl a Tesla egyelőre veszteséges, és inkább a további tőkebevonás, mintsem a hirtelen nyereségbe fordulás a reális jövőbeli szcenárió.

Előzetesen a vezetőség lecserélése is szóba került a részvényesek részéről. Továbbá az elnöki és a vezérigazgatói pozíció szétválasztása is felmerült.

Elon ismét megnyerő volt

Nos, ehhez képest Musk megerősítette, hogy felfutott a termelés, így pozitívba fordult a társaság cash flow mutatója. És az idei második félévben már nyereséget termelnek az amerikai számviteli szabályok szerint. Ezért nem kerül napirendre az elemzők által már előre beharangozott tőkeemelés.

A világ legolcsóbb akkumulátora

Az is fontos hír, hogy az 1 kWh-ra eső akkumulátor költséget 100 dollár alá szorítják. Ami egyrészt, azért érdekes, mert így a Tesla gyártaná a világ legolcsóbb akkumulátorát, másfelől, lévén az akkumulátor a jármű legdrágább alkatrésze, így joggal remélhető a profit marzs bővülése.

Shortosok vették?

Az árfolyam megugrásában, persze, nem csak az optimista vásárlóknak van szerepe. Kézenfekvő magyarázattal szolgálhat a korábban kiépült gigantikus méretű short pozíciók egy részének zárása.

Ezt olvasta már?

Újrahasznosítási projektet kezd a BASF vegyipari cég »