Eladók vették a Teslát

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Ahogy azt már megszokhattuk, Elon Musk az ujja köré csavarta a részvényeseket.

Nagyot ugrott a Tesla a közgyűlés után, ahol Elon Musk megerősítette pozícióját és többek közt bejelentette, hogy már a hónap végén elérhetik a heti 5 ezer darabos gyártást. A kurzus 10 százalékos emelkedéssel reagált.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

A befektetők fejeket akartak

Baljós hangulat előzte meg a közgyűlést, ahogy az Equilor elemzői emlékeztettek: a Tesla körül az utóbbi hónapokban sűrűsödtek a gondok. A Model 3 gyártásának ütemezése folyamatos csúszásokat mutatott, az autók minősége nem kiváló és a fékteszteken is csalódást keltett az új modell. Ezen túl a Tesla egyelőre veszteséges, és inkább a további tőkebevonás, mintsem a hirtelen nyereségbe fordulás a reális jövőbeli szcenárió.

Előzetesen a vezetőség lecserélése is szóba került a részvényesek részéről. Továbbá az elnöki és a vezérigazgatói pozíció szétválasztása is felmerült.

Elon ismét megnyerő volt

Nos, ehhez képest Musk megerősítette, hogy felfutott a termelés, így pozitívba fordult a társaság cash flow mutatója. És az idei második félévben már nyereséget termelnek az amerikai számviteli szabályok szerint. Ezért nem kerül napirendre az elemzők által már előre beharangozott tőkeemelés.

A világ legolcsóbb akkumulátora

Az is fontos hír, hogy az 1 kWh-ra eső akkumulátor költséget 100 dollár alá szorítják. Ami egyrészt, azért érdekes, mert így a Tesla gyártaná a világ legolcsóbb akkumulátorát, másfelől, lévén az akkumulátor a jármű legdrágább alkatrésze, így joggal remélhető a profit marzs bővülése.

Shortosok vették?

Az árfolyam megugrásában, persze, nem csak az optimista vásárlóknak van szerepe. Kézenfekvő magyarázattal szolgálhat a korábban kiépült gigantikus méretű short pozíciók egy részének zárása.

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

Ezt olvasta már?

Szilárdtest-akkumulátor fejlesztőbe invesztál a VW »