Elkezdett felfelé kapaszkodni a sávban a DAX - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

12500-tól igyekezhet távolodni a nyáron felállított ellenállások irányába a német index. 12500 csorbulhat csak a rövidtávon összességében pozitív technikai kép.

1 órás

Különösebb gond nélkül tartotta magát a szeptember első felében elért magasságban a DAX árfolyama szerdán is, nem látszik eladói nyomás továbbra sem a német indexnél. Az ékben tartott pihenő végeztével várhatjuk a 12650-es szint tesztelését, júliusban jelentett utoljára akadályt ez az érték. Ha sikerül megújult lendülettel emelkedni a folytatásban, akkor tovább érdemi tér nyílhat meg a nyári lokális csúcsok felé, míg lefelé történő elmozdulás esetén az ék alá süllyedve érdemes figyelni a hangsúlyosabb támaszokra, elsőként 12310 pontnál.

Támasz: 12500; 12310

Ellenállás: 12650

Napi

Erősödni tudott szerdán a német index, az eddig megbízhatóan tartó 12500-as zóna továbbra sem mondott csődöt, 12600 fölé sikerült zárni a szerdai kereskedést. Csütörtökön egyelőre nem látszik az erre érkező megerősítés, enyhe mínuszt mutat a grafikon, de a technikai kép összességében továbbra is pozitív. A momentumból veszített ugyan az index, de lefordulásra érkező jelzést nem kaptunk, a konszolidáció után továbbra is felfelé törekedhet a sávban a folytatásban is. Letörés esetén a 12310-es szint és az 50 napos mozgóátlag jelentenek érdemi támaszt.

Támasz: 12500; 12310

Ellenállás: 12840

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg az idén Hajdúszoboszlón.

Ezt olvasta már?

Ha csökken az érdeklődés, lanyhul a kedv »