Ellenállások felé korrigál a DAX - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Mérsékelt csütörtöki gyengülés után pénteken ismét ellenállásai felé törekszik a német index. Komolyabb akadály még nem állt az útjába a 12000 ponttól látott felfelé fordulás óta.

1 órás

Nem gyengült el a DAX árfolyama csütörtökön sem, a napon belüli gyengüléssel ismét egy magasabbra helyezkedő aljat kaptunk, az egy hetes trendvonalról pedig sikerült felfelé fordulva maradni 12300 fölött. Egyelőre tehát a támaszok nincsenek veszélyben, péntek délelőtt a csütörtöki napi maximumnál próbál feljebb kapaszkodni az árfolyam. Továbbra is elvárható lenne a 12600-as szinten a korábban elesett háromszög alsó szárának tesztelése, a 38,2-es Fibo szint erősíti ezt az ellenállást. Sikeres átlépésével 13000 ponthoz is meg lehet próbálni visszakapaszkodni, tehát rövidtávon még lehet tér a korábbi zuhanás korrekciója számára, ha kitart vagy megerősödik az elmúlt hét lendülete.

Támasz: 12330; 12200

Ellenállás: 12600; 13000

Napi

Mérsékelt gyengüléssel zárta a tegnapi kereskedést a német index, de egyelőre ez nem akasztotta meg érdemben a korrekciós mozgást, a péntek reggeli és délelőtti órákat 12500 felé emelkedve indította az árfolyam. Ha sikerül az RSI-nek a bearish zóna (40) fölött zárni, és a folytatásban az MACD pozitív jelzése is megérkezik, azzal megnő a magasabbra mutató korrekció lehetősége. Az órás grafikonon is látható háromszög alsó szárán kívül a 200 napos mozgóátlag jelent még fontos akadályt a 13000-es zóna megközelítése előtt, 12750-nél állhatja az emelkedés útját a mozgóátlag. Kitarthat tehát még a korrekció, de az érdemi ellenállások elérése még hátra van az index számára.

Támasz: 12000

Ellenállás: 12600; 12750 (MA 200)

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg az idén Hajdúszoboszlón.

Ezt olvasta már?

Ha csökken az érdeklődés, lanyhul a kedv »