Első kötvényprogramját vezette be az NBB

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) bevezette első középlejáratú banki kötvényprogramját a dublini értéktőzsdén - közölte az NBB az MTI-vel hétfőn.

A program lehetővé teszi az NBB számára, hogy, illetve nagyobb rugalmasságot biztosít a kamatláb típusa, valamint az egyéb kibocsátási paraméterek kiválasztásában saját keretein belül - közölték. A középlejáratú banki kötvényprogram (MTN) 1,5 milliárd euró maximális összegű. A programon keresztül az NBB nemcsak irányadó kötvényeket tud majd kibocsátani a nemzetközi piacokon, képes lesz rugalmasan kihasználni a rövidtávú piaci lehetőségeket és zártkörű kibocsátásokat végrehajtani.

A tájékoztatás szerint a program elkészítésében a JP Morgan mint szervező és állandó kereskedő működött közre, öt másik pénzügyi intézettel: UniCredit Bank, ING Bank, Goldman Sachs, OTP Bank, Raiffeisen Bank. A programot az Euronext Dublinnál vezették be. Közölték, a program növeli az NBB láthatóságát globális szinten és megteremti a további befektetői diverzifikációhoz szükséges előfeltételt.

Ezt olvasta már?

Vegyes hangulat követte az előző napi veszteséget »