-->

Értékelte a Moody's az MKB törekvéseit

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Moody's Investors Service megerősítette az MKB Bank hosszú lejáratú betéti besorolását, és ezzel egy időben kedvezőre változtatta a kilátásokat. A hitelminősítő egyidejűleg javított a bank alapvető hitelbesorolásán, valamint partnerkockázati minősítésén.

Kedvező kilátás

A nemzetközi hitelminősítő azt követően hozta meg a döntéseit, hogy a Magyar Nemzeti Bank kiválasztotta a nemzetközi és hazai befektetőkből álló vevői konzorciumot az MKB Bank értékesítéséhez.

A Moody’s nem csupán megerősítette, hanem kedvező kilátással látta el a bank hosszú lejáratú betéti besorolását. Az MKB Bank alapvető hitelbesorolását és partnerkockázati minősítését egy szinttel javította.

Meghatározó szereplő akar lenni

„A Moody’s lépése nem hagy kétséget afelől, hogy az eddig elvégzett munka eredményes volt: a bank helyzete stabil, kilátásai kedvezőek, jó irányba haladunk. Folytatjuk a reorganizációs folyamatot, erősítjük kereskedelmi és vállalati hitelezésünket.”

„Időközben átfogó informatikai modernizációt hajtunk végre annak érdekében, hogy visszaemeljük az MKB Bankot a hazai piac leginkább meghatározó szereplői közé” – közölte Balog Ádám elnök-vezérigazgató.

A döntéshez kapcsolódó értékelésében a hitelminősítő kiemelte a szanálási és reorganizációs folyamat eredményeit: a nemteljesítő hitelek aránya a 2014 végéhez képest jelentősen csökkent egy év alatt. Az MKB Bank finanszírozási alapjait és likviditását a Moody’s egyaránt megfelelőnek ítéli.